Sök

Texten Nationaldagsfirande mot en grön bakgrund

Change Music Festival

Från och med 2017 är Change Music Festival en biennal och arrangeras vartannat år. Nästa gång festivalen arrangeras är 2019.

Festivalen arrangeras av Varbergs och Kungsbacka kommun, med starkt stöd från Region Halland.

Change-arrangemang under 2018


2017 blev den uppskattade Change Music Festival biennal, det hindrar dock inte arrangörerna från att låta kammarmusiken ta plats även i år. Detta genom en rad olika nedslag i Varberg och Kungsbacka kommuner.

 

Stockholm Syndrome Ensemble tar med sig Boulanger


Konserten utgår från Nadia Boulanger – en av 1900-talets mest betydelsefulla musikpersonligheter – och hennes musikaliska gärning. Stockholm Syndrome Ensemble framför både Boulangers egna kompositioner men också verk av hennes lärare, vänner och elever. Nadia Boulangers djupa musikalitet och dedikerade pedagogik har gjort ett varaktigt intryck på flera generationer musiker – allt från hennes vänner Stravinsky, Copland och Bernstein till hennes stilbildande elever som bland annat inkluderar de ansedda musikerna Astor Piazzolla, Daniel Barenboim, Burt Bacharach och Quincy Jones.

Stockholm Syndrome Ensemble är en unik ensemble som består av några av Europas mest spännande musiker. Deras ambition är att ge publiken möjlighet att höra musik på ett överraskande och upplysande sätt, för att på så vis öka lyssningsupplevelsen.

Tid: 13 oktober kl 19.30 (Kungsbacka), 14 oktober kl 15.00 (Varberg)
Plats: Kungsbacka Teater (13 oktober) och Varbergs Teater (14 oktober)
Biljetter: Kungsbacka Turistbyrå 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se (13 okt), Varbergs Konsertförening, varbergskonsertforening.se (14 okt)

Benjamin Schmid möter Musica Vitae


Mångsidighet är bara förnamnet när det handlar om den österrikiske violinisten Benjamin Schmid och hans musicerande. Denne mångfaldigt prisbelönte musiker är född i Wien och uppvuxen i Salzburg, där han också är professor i violinspel vid Mozarteum. Han har framträtt på många av världens främsta scener med världsorkestrar som Wienfilharmonikerna, Philharmoniaorkestern i London och Concertgebouworkestern i Amsterdam – med dirigenter som David Zinman, Seiji Ozawa, Valery Gergiev, Roger Norrington och Christoph von Dohnányi. Benjamin Schmid är också flitigt representerad på skiva och har medverkat på 50-talet CD-skivor.

Mendelssohn möter irländsk reel och jazz från världens metropoler

Kvällens program illustrerar på ett utmärkt sätt denne österrikiske musikers mångfacetterade konstnärsskap. Vi får höra musik av såväl en klassisk mästare som Mendelssohn, men bjuds också på musik från andra genrer. I violinkonserten Metropoles Suite av Herbert Berger kombineras tongångar från flera olika musikaliska världar; kammarmusikalisk tradition mixas med såväl tango, som med franska och amerikanska jazziga rytmer och klanger. Vi hör också Valentina’s Air av den tyske violinisten och tonsättaren Florian Willeitner, som inspirerats av irländsk reel, och som sedan premiären 2015 i Salzburg har framförts i många olika arrangemang i flera europeiska länder. Benjamin Schmid spelar på en Stradivariusviolin – ex Viotti 1718 – som är utlånad till honom av den Österrikiska Nationalbanken.

Program:

Felix Mendelssohn Violin concerto d minor

Felix Mendelssohn Streichersymfonie h moll

-paus-

Florian Willeitner Valentina’s Air

Herbert Berger Metropoles Suite

Tid: 22 november kl. 18.30
Plats: Varbergs Teater
Biljetter: kulturhusetkomedianten.se eller Stadsbiblioteket 0340-88600

 ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter