Sök

World refugee days 2019

Den 6-20 juni uppmärksammar vi World refugee day med olika aktiviteter. Välkommen!

World refugee day infaller den 20 juni. Dagen är inrättad av FN för att hedra alla kvinnor, män och barn som tvingats fly från sina hemländer på grund av förföljelse, konflikter och våld. Varbergs kommun uppmärksammar World refugee day genom en rad olika aktiviteter som startar redan veckorna innan. Det blir bland annat föreläsning, fotbollscup och föreningsutställning. Firandet avslutas med en mångkulturell konsert på Kulturhuset Komedianten den 20 juni.

Program

Nationaldagsfirande, torsdag 6 juni, kl. 12-16

Kom och gör din egen pin och lär dig mer om World Refugee Day.
Plats: Societetsparken

Föreningsutställning, 10-20 juni

Varbergs FN-förening, Sensus Studieförbund, Studieförbundet Vuxenskolan, MUVE och Röda Korset visar sina verksamheter i en gemensam utställning.
Plats: Kulturhuset Komedianten, expoplatsen

Språkcafé, torsdag 20 juni kl. 15-17 

Vi fikar och samtalar på svenska. Drop-in och fri entré! I samarbete med Röda Korset, Varbergs FN-förening och Svenska Kyrkan.
Plats: Kulturhuset Komedianten, Evenemangsplatsen

Föreläsning: Jag skiner ändå, torsdag 13 juni, kl. 17

Föreläsning av Mariam Badout som kom till Sverige som flykting från krigets Syrien. I dag går hon på gymnasiet och berättar här om sitt liv i Syrien före kriget, flykten till Sverige och livet så som det ser ut idag. Fri entré, ingen föranmälan.
Plats: Kulturhuset Komedianten, Evenemangsplatsen

Språkcafé

Vi fikar och samtalar på svenska. Drop-in och fri entré! I samarbete med Röda Korset, Varbergs FN-förening och Svenska Kyrkan.
Plats: Kulturhuset Komedianten, evenemangsplatsen

World Refugee Soccer, lördag 15 juni, kl. 10

Gratis fotbollscup! Vill du vara med? Kontakta Mawia Hussien, hussien.mohammed.mawia@varberg.se eller tel. 073-303 87 42 senast 10 juni.
Plats: Håstens idrottsplats

World Refugee concert, torsdag 20 juni, kl. 18

Tal av kulturguide Samka Lovic, Varbergs kommun. Konsert med Moa Erlandsen samt Ali Shik som tillsammans med Allam Kurdeh sjunger och spelar arabisk musik. Fri entré, men hämta biljetter via www.kulturhusetkomedianten.se eller i receptionen på Varbergs Stadsbibliotek.
Plats: Kulturhuset Komedianten, Lilla teatern 

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter