Sök

En man dansar.

KOKO kommunkoreograf 2022

Under 2022 har dansen stort utrymme i Varberg. Då genomförs nämligen dansresidenset KOKO kommunkoreograf i kommunen

Bland många sökande koreografer och danskonstnärer har Gustaf Jönsson från Getinge tilldelats uppdraget. Gustaf har lång erfarenhet av att jobba med koreografi och danskonst i ett brett spektrum av sammanhang. Han kommer närmast från GöteborgsOperan där han jobbat som koreograf och koreografassistent.

Tre delprojekt

KOKO består av tre delprojekt med olika inriktning och innehåll. Delprojekt 3 "Din dansdröm", är en sökbar pott där du kan boka eller önska Gustaf till i princip vilket sammanhang som helst. Idén går ut på att dela skapandet mellan danskonstnären och invånarna.

Delprojekt 1 "En Väldans tur"

En generationsöverskridande workshopserie där unga och seniora dansaktiva i kommunen möts i dans och samtal under hela våren 2022. Avslutas med uppvisning under nationaldagsfirandet i Societetsparken.

Delprojekt 2 "Dansbygden"

Ett gestaltande dansprojekt där Gustaf, tillsammans med dansare med olika erfarenheter och bakgrund, i olika åldrar och från olika delar av vår kommun bjuder in till en dansvandring i Åkulla bokskogar den 25 september.

Delprojekt 3 "Min dansdröm"

Utöver de riktade delprojekten 1 och 2 finns vår kommunkoreograf tillgänglig för bokning - till i stort sett vilket sammanhang som helst. Vill du få hjälp med din musikvideo, prova på dansmatte med din lågstadieklass, dansa bugg tillsammans med din arbetsgrupp eller vill du och din förening lära er mer om steppdans eller balett? Möjligheterna är oändliga!

Ansök om att få ta del av kommunkoreografen till "Min dansdröm".

Nationellt projekt

KOKO dansresidens är ett nationellt projekt med utvecklingsmedel från Statens kulturråd, Region Halland och Varbergs kommun. Under 2022 genomförs även KOKO bland annat i Stenungssund och Helsingborg.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter