Sök

Konstnärlig gestaltning

Konst som placeras i stadsrummet är till för alla. Att möta konst på ett naturligt sätt i vardagen, ger upplevelser och kan öppna för samtal och reflektion.

De senaste åren har Varberg fått flera nya och spännande konstverk. Senaste tillskottet är den konstnärliga gestaltningen vid Trönningeskolan och Tresteget - Trönninge idrottscentrum som gjordes av bland andra Anna Svensson och Jonathan Josefsson.

Utanför Campus Varberg finns skulpturen "Hålrum" av Eva Hild.

På Breareds torg finns Pia Hedströms skulptur "Tidsåldrar" i stål och glas - passa på och se den när det är mörkt!

Avslutade gestaltningsuppdrag

Brunnsparken

Kultur- och fritidsnämnden har godkänt konstnären Knutte Westers förslag ”Vattenbärare” som konstnärlig gestaltning i Brunnsparken. Skulpturgruppen gjuts i brons och består av tre delar, i en av dem finns möjlighet att hämta dricksvatten under sommaren. Knutte Wester har tagit fasta på platsens historia, att det vatten som fanns när man på 1800-talet drack brunn i Brunnsparken alltid fraktades. Konstverket färdigställs under 2018.

Läs mer om projektet här.länk till annan webbplats

Intresseanmälan för konstnärer

Är du är professionellt utövande konstnär, formgivare, arkitekt eller liknande och är intresserad av konstnärliga gestaltningsuppdrag inom Varbergs kommun? Då är du välkommen att lämna in en presentationsmapp till kulturavdelningen inom kultur- och fritidsförvaltningen. Läs mer om hur du gör.

ikon

Kontakta oss

Konstnärlig ledare/

konst och utställningar

Tjänsten är under rekrytering.

ikon

Självservice & blanketter