Sök

Varbergs Konsthall

Högst uppe i Kulturhuset Komedianten ligger Varbergs Konsthall. En plats som är fylld av ljus och rymd, en plats för konsten! Här ligger fokus på modern samtidskonst – både svensk och internationell.

Att driva konstverksamhet i framkant kräver mod, öppenhet och kreativitet. Samtidskonst kan vara utmanande och väcka debatt. Det är också ett av dess syften. Varbergs Konsthall invigdes i januari 2012. På kort tid har den positionerat sig på Sveriges konstscen och har haft flera uppmärksammade utställningar.

Besök Varbergs Konsthalls egen webbplats.

​Speciellt utformade utställningar

En faktor som bidragit till Varbergs snabba framgång är flexibla arbetsmetoder som i sin tur ger nya kontaktytor och nätverk. För att få variation, omsättning och förnyelse är det viktigt att bjuda in till nya möten. Varbergs Konsthall gör detta bland annat genom att samarbeta med frilansande curatorer som bjuds in för att göra utställningar speciellt utformade för konsthallen.

Eget skapande i Konstverkstan

I anslutning till konsthallen finns Konstverkstan med skapande verksamhet för alla åldrar med inriktning på konstpedagogik.

Läs mer om Konstverkstan.

ikon

Kontakta oss

Varbergs konsthall

Kulturhuset Komedianten
Engelbrektsgatan 7, övre plan

0340-886 31

konsthallen@varberg.se

Johanna Holmström

Utvecklare konst och utställningar

072-151 73 69
johanna.holmstrom@varberg.se

Öppettider

Tisdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Självservice & blanketter