Sök

Varbergs teater

Varbergs teater i en vy från scenen

På Varbergs teater omsluts du av röd sammet, guld och vackra takmålningar. Den historiska byggnaden används flitigt till teaterföreställningar, konserter och föreläsningar.

Varbergs teater stod färdig att beundras år 1895. Sedan dess har den vackra byggnaden prytt staden och 2011 förklarades den som byggnadsminne. Idag är teaterhuset sammanlänkat med Kulturhuset Komedianten. Detta gör att när du besöker Varbergs teater får du det bästa av två världar: i teatersalongen får du uppleva härliga känslan från en sekelskiftsteater samtidigt som du kan ta del av de moderna faciliteterna i det nybyggda kulturhuset.

Allt från föreställningar till konferenser

Teaterns scen står sällan tom en längre tid, höst- och vårsäsong är det aktivitet flera dagar i veckan. Lokala arrangörsföreningar  tillsammans med kommunen står för större delen av programmet. Det kommer också en del externa hyresgäster och sätter upp alltifrån teater- och dansföreställningar till konserter.

Mer information och bokning

Om du är intresserad av att boka Varbergs teater hittar du mer information på Kulturhuset Komediantens hemsida Länk till annan webbplats..

ikon

Kontakta oss

Varbergs Teater

Engelbrektsgatan 5

Frågor och bokning

Självservice & blanketter