Sök

Konstpedagogik

Vill du veta mer om samtida konst? Vill du skapa själv? I Varbergs Konsthall har vi guidade visningar och skapande verkstäder för unga i alla åldrar. Välkommen att släppa loss din kreativitet hos oss!

två händer som knipsar av en ståltråd

Konstverkstan ligger i direkt anslutning till Varbergs Konsthall i Kulturhuset Komedianten. Här, i den fullt utrustade lokalen, är alla välkomna till ett lustfullt och roligt skapande.

Våra konstpedagoger hjälper till och inspirerar och visar olika material och tekniker. I Konstverkstan kan du skapa fritt eller med inspiration från utställningen som för tillfället visas i konsthallen. Varannan söndag under höst och vårtermin, samt under loven och en del andra tillfällen är Konstverkstan öppen för den som vill arbeta kreativt.

Konstverkstan på Kulturhusetkomedianten.se

​En länk mellan betraktare och konst

Målet med konstpedagogiken i Varbergs Konsthall är att skapa en förståelse för konsten som vi möter i utställningarna. När vi står inför något nytt och okänt reagerar vi väldigt olika. Vissa blir nyfikna och inspirerade av samtidskonst, andra känner sig osäkra och främmande inför det nya. Vi arbetar med de frågor och glapp som uppstår och försöker skapa en förståelse och länk mellan betraktare och konst.

Samarbetar med skolan

Verksamheten i Konstverkstan riktar sig till alla barn och unga som bor i eller besöker Varberg. Skolelever i Varberg kan också få stifta bekantskap med de olika utställningarna genom sin skola. Här finns möjligheter till ett givande längre samarbete mellan konsthallen och en skola, eller enskild klass. Samarbetet kan också handla om ett enstaka studiebesök med guidad visning av utställningen och efterföljande skaparglädje i verkstan.

ikon

Kontakta oss

Konstverkstan

Varbergs Konsthall

Engelbrektsgatan 7, övre plan

konsthallen@varberg.se

Konstpedagog

Jenny Forsgren

0704-53 71 97

Jenny.forsgren@varberg.se

 


Självservice & blanketter