Sök

Dans, nycirkus

Dansare

Dans är rytm, rörelse, koreografi och improvisation tillsammans med känsla, energi och estetik. Utöver de enskilda danskurserna nedan har vi också fördjupningskursen KAP-dans. Ett annt spännande ämne fyllt av rörelse är nycirkus.

Barndans

Här tränar vi såväl rytmik som stegkombinationer och rörelse till musik. Vi jobbar med olika trygghetsövningar och genom improvisation får du vara med och skapa danser på ett lekfullt sätt. Vi inspirerar till danslust och motoriska färdigheter.

Ålder: 5-6 år
Avgift: 994 kr/termin

Jazzdans

Består av olika stilar så som jazz, funk, show och modernt. Vi tränar styrka, rörlighet, koordination, smidighet, balans och bygger upp en god teknik. Vi jobbar också med improvisation där du får utveckla ditt uttryck. Det ingår även sceniska projekt då vi gör en del uppträdanden.

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 994 kr/termin

Breakdance

Enkelt och lekfullt tränar vi grunderna i streetdance och breakdance, koordination och uttrycksförmåga. Innehåller akrobatiska rörelser så som att balansera på händerna, stå på huvudet, footworks (att dansa nära marken) med mera. Allt på ett lustfyllt sätt!

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift 994 kr/termin

Modern balett

Vi jobbar med traditionella balettövningar vid stången och ute på golvet. Vi bygger sedan kompositioner i friare former och vidgar vårt rörelsemönster. Du utvecklar din koncentration, koordination och bygger upp en god styrka och flexibilitet i dina dansrörelser. Det ingår även sceniska projekt och uppträdanden.

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 994 kr/termin

Nycirkus

Nycirkus är ett multikonstnärligt ämne där vi jobbar med akrobatik, teater, jonglering, dans, lindans, musik… bara fantasin sätter gränserna. Vi arbetar mot en föreställning varje termin och eleverna skapar själva sina nummer i samarbete med varandra och cirkuspedagogerna. Ansvar, tillit och samarbete är ytterst viktigt när vi jobbar med nycirkus.

Ålder: 9- 20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: avgiftsfritt 2021

KAP Dans - Kulturskolans avancerade program i dans

KAP är en fördjupningskurs för dig som redan går på Kulturskolan och för en eventuell framtida satsning. Platstillsättning avgörs i samråd med skolans ledning och pedgog. Du har två obligatoriska klasser i veckan där vi arbetar med jazz, modernt och balett. Vi lägger stor vikt vid teknikarbete men jobbar också med improvisation, komposition och koreografi där du får utveckla ditt uttryck och din kreativitet. I KAP dans ingår även sceniska projekt där du får träning i att stå på scen.

Ålder: 12-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 552 kr/termin

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

Självservice & blanketter