Sök

Dans, nycirkus

Dansare

Dans är rytm, rörelse, koreografi och improvisation tillsammans med känsla, energi och estetik. Utöver de enskilda danskurserna nedan har vi också fördjupningskursen KAP-dans. Ett annt spännande ämne fyllt av rörelse är nycirkus.

Balett

Vi jobbar med traditionella balettövningar vid stången och ute på golvet. Vi bygger sedan kompositioner i friare former och vidgar vårt rörelsemönster. Du utvecklar din koncentration, koordination och bygger upp en god styrka och flexibilitet i dina dansrörelser. Det ingår även sceniska projekt då vi gör en del uppträdanden.

Ålder: 6-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 070 kr/termin

Hiphop för killar

Hiphopdans är ett samlingsnamn för alla dansstilar som har utvecklats som en del av hiphopkulturen.
Vi gör rytmiska steg, hopp och rörelser till tuffa beats. Vi jobbar med barnens kreativitet och delaktighet i sin dans för att sedan bygga vidare till både koreografier och "freestyle".

Ålder: 7-8 år
Avgift: 1 070/termin

Jazzdans

Består av olika stilar så som jazz, funk, show och modernt. Vi tränar styrka, rörlighet, koordination, smidighet, balans och bygger upp en god teknik. Vi jobbar också med improvisation där du får utveckla ditt uttryck. Det ingår även sceniska projekt då vi gör en del uppträdanden.

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 070 kr/termin

Streetdance

Här får du prova på olika streetbaserade dansstilar. Streetdance är ingen renodlad stil utan utvecklas ständigt och varje lärare har sin personliga stil. Du får öva på rytmkänsla, musikalitet, bounce och groove . Du tränar också upp din smidighet, koordination och teknik.
Målet med kursen är att du som deltagare ska känna dig trygg i gruppen, har roligt och få lära dig grunderna inom streetbaserade dansstilar, både tekniskt och motorisk. Vi jobbar även med socialt samspel och konstnärliga uttryck.

Ålder: 9-11 år
Avgift: 1 070/termin

KAP Dans - Kulturskolans avancerade program i dans

KAP är en fördjupningskurs för dig som redan går på Kulturskolan och för en eventuell framtida satsning. Platstillsättning avgörs i samråd med skolans ledning och pedgog. Du har två obligatoriska klasser i veckan där vi arbetar med jazz, modernt och balett. Vi lägger stor vikt vid teknikarbete men jobbar också med improvisation, komposition och koreografi där du får utveckla ditt uttryck och din kreativitet. I KAP dans ingår även sceniska projekt där du får träning i att stå på scen.

Ålder: 12-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 670 kr/termin

Nycirkus

Nycirkus är ett multikonstnärligt ämne där vi jobbar med akrobatik, teater, jonglering, dans, lindans, musik… bara fantasin sätter gränserna. Vi arbetar mot en föreställning varje termin och eleverna skapar sina nummer i samarbete med varandra och cirkuspedagogerna. Ansvar, tillit och samarbete är ytterst viktigt när vi jobbar med nycirkus.

Ålder: 9-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: avgiftsfritt läsåret 2023/2024

Dans för hälsa

Under läsåret 23/24 fortsätter vi med projektet Dans för Hälsa på Kulturskolan Varberg. Projektet är ett samarbete mellan Elevhälsan, Barn och utbildning samt Aktivitetsgruppen. Deltagarna rekryteras av Elevhälsan och koordinatorerna i Aktivitetsgruppen.

Ålder: 13-17 år
Avgift: avgiftsfritt läsåret 2023/2024

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

Självservice & blanketter