varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Kulturskolan - Drama, film, teater & musikal

Teaterföreställning

Drama och teater är ämnen där sociala förmågor tränas på ett sätt som stärker självkänslan och modet att ge och ta plats i samspel med andra. Vi arbetar även med manus och du får möjlighet att fördjupa dig i text och textarbete. Musikal är kursen för dig som vill kombinera sång, dans och teater. Vi tränar lika delar sång, dans och teater.

Drama

I dramaämnet står gruppens deltagare i fokus. Vi arbetar därför med gruppstärkande övningar. Genom lekfulla improvisationer och rollspel lär vi oss mer om kommunikation, samarbete och att våga stå på scen. Vi jobbar med allt från improvisation till text och teater!

Ålder: 7-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 975 kr/termin

Teater

Tillsammans utforskar vi teaterns magiska värld. Vi jobbar som grupp i ett sceniskt sammanhang och lär oss hur man för sig på scen, om berättandet och får verktyg för att utveckla vårt skådespeleri. Allt från text, karaktärsarbete, röst och rörelse, improvisation, arbetet gentemot en publik, gruppstärkande övningar och samarbete ingår. Målet är att utvecklas tillsammans och ha superkul på vägen!

Ålder: 13-20 år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 975 kr/termin

Musikal  - dans/teater/sång

Introduktion i musikalens värld. Här lär vi oss att jobba tillsammans som grupp i ett sceniskt sammanhang med flera olika uttrycksformer så som teater, sång och dans. Du får lära dig stå på scen, arbeta gentemot en publik/mottagare. Vår förhoppning är såklart också att du ska ha väldigt roligt!

Ålder: 10-20 år år (ålders och nivåindelning)
Avgift: 975 kr/termin

Funkisdrama - för dig med funktionsvariation

Tillsammans närmar vi oss teaterns magiska värld! Under kursen kommer du få lära dig att arbeta med fantasi, improvisation och att våga ta plats på scen. Aktivitetsledare finns på plats och hjälper till med enklare saker. Har du större hjälpbehov behöver du ha med egen personal. Undervisningen är åldersindelad.

 Ålder: från 13 och uppåt
Avgift: 487 kr/termin

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

Självservice & blanketter