Sök

Gitarr, elgitarr och elbas

Instrumenten i denna grupp är nära besläktade och är till exempel stämda på samma sätt, bortsett från att basen bara har fyra strängar. Den största skillnaden spelmässigt mellan elgitarr och akustisk gitarr är att man på elgitarren knäpper strängarna med hjälp av ett plektrum medan man på den akustiska gitarren ofta knäpper med fingrarna. Vill man börja spela elgitarr så går det alldeles utmärkt att börja direkt med det utan att först ha spelat akustisk gitarr.

Akustisk gitarr

Spelstil och klang på en akustisk gitarr kan varieras på oerhört många sätt och du kan själv spela flera stämmor samtidigt, som en liten orkester. Därför är det lika roligt att spela själv som tillsammans med andra. På Kulturskolan får du möjlighet att utveckla dig inom allt från ackordspel till avancerat solospel efter noter.

Ålder: 8-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 994 kr/termin

Elgitarr

Elgitarren är ett solo- och kompinstrument och kanske det instrumentet som mer än något annat är förknippat med rock- och popmusik. Men det har ett mycket bredare användningsområde och förekommer ofta i blues, jazz, country, hip-hop, och konstmusik. Hos oss får du pröva på alla dessa musikgenrer, men även fördjupa dig i din favoritmusik.

Ålder: 8-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift. 994 kr/termin

Elbas

Elbasen är ett instrument som genom sina låga toner ofta fungerar som grund i många musikstilar. Du kommer att få prova på att spela i olika stilar och med flera tekniker och på så vis bli en allsidig basist. Du får lära dig att spela både efter noter och på gehör. Om du vill kan du senare specialisera dig på någon stil, t.ex. pop, rock eller jazz.

Ålder: 8-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 994 kr/termin

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

Självservice & blanketter