Sök

Stråkinstrument

I stråkfamiljen ingår fiol, altfiol, cello och kontrabas. Stråkinstrumenten har i alla tider används inom folkmusik och klassisk musik men finns idag inom alla musikstilar. Instrumenten finns i olika storlekar för att passa alla elever oavsett ålder.

Fiol

Fiolen har den ljusaste klangen och får därför ofta spela melodistämman. Vi erbjuder undervisning med två lektionstillfällen per vecka – en enskild/par lektion samt en lektion i grupp/ensemble. På grupplektionen tränar vi rytm och puls, notläsning, teknik, utantillspel och förbereder oss inför konserter. Undervisningen är suzuki-inspirerad.

Ålder: 5-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 032 kr/termin

Altfiol

Altfiolen är en något större fiol med djupare klang. Det är ett viktigt instrument i stråkorkestern, men du kan spela altfiol i alla musikgenrer. På altfiol erbjuder vi undervisning med två lektionstillfällen per vecka – en enskild/par lektion samt en lektion i grupp/ensemble.

Ålder: 9-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 032 kr/termin 

Cello

Cellon är mycket större än fiolen och spelas sittande. Instrumentet har en varm och fyllig klang som sägs ligga nära den mänskliga rösten. I celloundervisningen lär vi oss till att börja med rytm, puls och enklare notläsning. Ibland träffas vi också och spelar tillsammans i grupp.

Ålder: 6-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 032 kr/termin

Kontrabas

Kontrabasen spelar liksom elbasen de lägsta tonerna. Kontrabas används bland annat inom klassisk musik, men du kan också spela pop, rock och jazz. Ofta spelar du med stråke, men också med fingrarna. Du får prova olika stilar och tekniker och du får spela både efter noter och på gehör.

Ålder: 8-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 032 kr/termin

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

Självservice & blanketter