Sök

Träblåsinstrument

Vi kan erbjuda undervisning i blockflöjt, klarinett, oboe, saxofon, tvärflöjt och panflöjt. Undervisningen startar som regel i sju- åttaårsåldern. Du får lära dig att spela både på gehör och efter noter i olika musikstilar. I instrumentkurserna ingår även att spela i orkester eller mindre grupper/ensembler. Här träffar du andra elever som också går på Kulturskolan, tillsammans har vi väldigt roligt och du lär dig att spela med andra.

Träblåslek

Med musiken har vi kul tillsammans. Vi sjunger och leker med rytm och rörelse, samt prövar rytm- och träblåsinstrument. Instrumenten är anpassade efter åldersgruppen.

Ålder: 7-8 år
Avgift: 535 kr/termin

Blockflöjt

Blockflöjten är ett av de äldsta blåsinstrumenten och kan spelas både som soloinstrument och i grupp. Det är ett mycket användbart melodiinstrument och du får spela musik från olika genrer som exempelvis visa, folkmusik, pop, medeltida musik och klassiskt. Blockflöjter finns i flera olika storlekar.

Ålder: 9-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 070 kr/termin

Klarinett

Klarinetten används lika mycket inom jazz och klassisk musik som inom olika slags folkmusik (som tex. klezmer), men även till pop. Den spelas i såväl stora orkestrar som mindre grupper. Instrumentets nyansrikedom och klang har också gjort den till ett mycket populärt soloinstrument.

Ålder: 9-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 070 kr/termin

Saxofon

Saxofonen är det modernaste bland träblåsinstrumenten och finns i många varianter. Med sin alltid lika karaktäristiskt kryddiga klang passar den in i en rad musikaliska sammanhang, både som solo- och orkesterinstrument. Många av de främsta musikerna på detta instrument har varit verksamma inom jazzmusiken.

Ålder: 9-20 år (ålders- och nivåindelning) 
Avgift: 1 070 kr/termin

Tvärflöjt

Tvärflöjten är ett instrument som lika ofta hörs spela melodi som stämmor i orkester- och ensemblemusik. Det finns en rad olika varianter av detta silverglänsande instrument. Tvärflöjten har en mycket stor solorepertoar och den fungerar också väldigt fint i mindre ensembler, till exempel tillsammans med akustisk gitarr.

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 070 kr/termin

Panflöjt

Panflöjten är ett instrument som vanligtvis görs av bamburör. Den är vanlig i Syd- och Mellanamerika, där den främst förekommer som melodiinstrument inom olika sorters folkmusik.

Ålder: 9-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 1 070 kr/termin

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

Självservice & blanketter