Sök

2022-05-12

Anmälan är öppen till höstens kursutbud!

Är sång, dans och teater din grej? Vill du skapa film från idé till färdigt verk? Kanske testa gitarr eller lära dig hur man får ljud i en tuba? Den 20 maj släpps platserna till Kulturskolans hösttermin - vad vill just du lära dig?

Tecknad bild på barn som tänker på olika ämnen på Kulturskolan.

Hos oss på Kulturskolan finns massor av spännande ämnen för dig mellan 5 och 20 år. Du kan lära dig allt ifrån tvärflöjt till streetdance eller konst, här finns över 40 olika ämnen att välja mellan! Våra pedagoger är välutbildade och jobbar själva som konstnärer, musiker, dansare med mera.

Nyheter

En av våra nyheter är Teckenkör, en kör där man använder teckenstöd när man sjunger. Det är en kör för funktionsnedsatta, med fokus på glädje, sång och rörelse. Vi bygger denna kör tillsammans, med hjälp av teckenstöd och inslag av koreografi, dramatik och musikverktyg.

På den nya danskursen Streetdance får du prova på olika streetbaserade dansstilar, och öva på rytmkänsla, musikalitet, bounce och groove.

Kulår är en introduktionskurs för 7-8 åringar. Här får du under ett läsår prova totalt sex olika ämnen: dans, slagverk, drama, konst, träblås och brass.

Nytt för i år är även att Kulturskolan startar upp undervisning i fina nyrenoverade lokaler på Mötesplats Tvååker (före detta Kyrkskolan).

Anmälan

Anmälan sker via Kulturskolans verksamhetssystem StudyAlong Länk till annan webbplats.. Här kommer du att kunna se vilka ämnen vi erbjuder och om det finns lediga platser kvar. Du bokar din plats direkt och får en bekräftelse med information inför terminsstart via mejl. Om du inte hittar en ledig plats på den kurs du är intresserad av kan du istället göra en intresseanmälan.