Sök

2022-03-25

Blåsmusikens dag!

Den 21 maj är det dags för den fjärde årgången av Blåsmusikens dag! Med fantasi och engagemang visar vi styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nuvarande och framtida musikliv.

Foto på trombonisten Karin Hammar. Text Blåsmusikens dag 21 maj 2022

Varbergs kommun och Kulturskolan Varberg kommer att fira denna dag genom aktiviteter på Varbergs torg, spelningar i Societetsparken och avslutande konsert med Nassim Al Fakir på Arena Varberg!

Vi börjar dagen på torget med tipspromenad, blåsorkestrar och ”pop-up”-framträdanden med Kulturskolans elever. Firandet fortsätter genom stan ner till Societetsparken med ytterligare spelningar. Som avslutning och final på dagen kommer Nassim Al Fakir under kvällen till Nöjeshallen på Arena Varberg för en konsert tillsammans med blåsorkester och elever från Kulturskolan.

Dagens program är helt gratis och alla är välkomna! Gratis biljetter till konserten med Nassim Al Fakir kommer att släppas senare under våren, tillsammans med ett fullstängt program över dagen.

Blåsmusikens dag har skapats på nationell nivå för att synliggöra, ena och utveckla ett rikare blåsmusikliv. Den riktar sig till alla som spelar blåsinstrument; barn, vuxna, amatörer, professionella musiker och pedagoger. Alla är välkomna att delta på sitt sätt!

Platser: Varbergs torg, Societetsparken, Nöjeshallen med flera
När: 21 maj 2022
Tider: 10-15 Aktiviteter på Varbergs torg och runt på stan. 18-20 Konsert på Nöjehallen, Arena Varberg.