Sök

2020-03-20

Kulturskolan är igång som vanligt - men vissa ämnen sker på distans

I skuggan av coronaviruset/covid-19 behöver Varbergs kommun bidra till att samhället fungerar så normalt som möjligt. Därför håller vi Kulturskolan öppen för alla elever som är friska. Som en försiktighetsåtgärd sker dock ämnena dans, drama, teater, musikal och nycirkus på distans fram till påsklovet.

Kulturskolan följer Folkhälsomyndighetens råd och vidtar rekommenderade åtgärder för att minska smittspridning. Vi rengör ytor som många vidrör oftare (exempelvis dörrhandtag och räcken). Vi som jobbar i verksamheten håller oss hemma om vi är sjuka, men är här om vi är friska.

Folkhälsomyndigheten avråder just nu grundskolan från idrottsundervisning som innebär att eleverna har närkontakt med varandra. Utifrån detta har Kulturskolan beslutat att ämnena dans, drama, teater, musikal och nycirkus ska ske på distans fram till påsklovet. Mer information kommer från respektive lärare via Stydyalong.

För alla övriga elever och pågår lektioner som vanligt. Vi kommer att återkomma med information om hur det blir med större framträdanden som brukar ske under våren.

Slutligen vill vi påminna elever och andra som följer med in i Kulturskolans lokaler om att:

• Tvätta händerna ofta och noga.
• Nys och hosta i armvecket.
• Stanna hemma om du känner dig sjuk, även om du bara är lite krasslig.

Kommunens samlade information om corona/covid-19 finns på www.varberg.se/corona Länk till annan webbplats..