Sök

2019-05-09

Kulturskolan arrangerar Stumfilmsfestival

Välkommen på kulturskolans Stumfilmsfestival, tre dagar späckade av häftiga kulturupplevelser med våra duktiga elever. Festivalen går av stapeln 23-25 maj.

Sedan våren 2018 har kulturskolans elever jobbat med ett unikt samarbetsprojekt där ett stort antal elever är med och bidrar. Resultatet: en stumfilmsfestival av och med kulturskolans elever och lärare.

Under festivalen framför kulturskolans musikelever klassisk musik till stumfilmer skapade av filmeleverna. I rollerna finns elever som studerar drama och teater. Filmaffischerna är skapade av konsteleverna.

- Målsättningen var att låta flera olika konstformer mötas och förhöja upplevelsen av varandra. Eleverna har verkligen utmanats och utvecklats under projektet säger Albin Glasell, projektledare.

Festival i dagarna tre

Festivalen pågår 23-25 maj både på Kulturhuset Komedianten och på ett antal caféer i stan. Arrangemanget avslutas med storslagen final på Varbergs teater under lördagen.

Under festivalen visas tre elevproducerade filmer: Sanningens vardag, En dag på landet och Livets träd. Dessutom visas Celice – skapad av Albin Glasell som även undervisar i filmämnet på kulturskolan.

Därutöver visas tre klassiska stumfilmer på Varbergs teater: Metropolis, Balloonatic och The Goat. Allt till musik framförd av kulturskolans elever och lärare.

Mer elevproducerat på kulturhuset

Elever från flera andra kulturskoleämnen kommer också att visa upp sina färdigheter i Kulturhuset Komedianten under lördagen. Det blir bland annat dans, nycirkus och pianomaraton.