varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2019-05-09

Kulturskolan arrangerar Stumfilmsfestival

Välkommen på kulturskolans Stumfilmsfestival, tre dagar späckade av häftiga kulturupplevelser med våra duktiga elever. Festivalen går av stapeln 23-25 maj.

Sedan våren 2018 har kulturskolans elever jobbat med ett unikt samarbetsprojekt där ett stort antal elever är med och bidrar. Resultatet: en stumfilmsfestival av och med kulturskolans elever och lärare.

Under festivalen framför kulturskolans musikelever klassisk musik till stumfilmer skapade av filmeleverna. I rollerna finns elever som studerar drama och teater. Filmaffischerna är skapade av konsteleverna.

- Målsättningen var att låta flera olika konstformer mötas och förhöja upplevelsen av varandra. Eleverna har verkligen utmanats och utvecklats under projektet säger Albin Glasell, projektledare.

Festival i dagarna tre

Festivalen pågår 23-25 maj både på Kulturhuset Komedianten och på ett antal caféer i stan. Arrangemanget avslutas med storslagen final på Varbergs teater under lördagen.

Under festivalen visas tre elevproducerade filmer: Sanningens vardag, En dag på landet och Livets träd. Dessutom visas Celice – skapad av Albin Glasell som även undervisar i filmämnet på kulturskolan.

Därutöver visas tre klassiska stumfilmer på Varbergs teater: Metropolis, Balloonatic och The Goat. Allt till musik framförd av kulturskolans elever och lärare.

Mer elevproducerat på kulturhuset

Elever från flera andra kulturskoleämnen kommer också att visa upp sina färdigheter i Kulturhuset Komedianten under lördagen. Det blir bland annat dans, nycirkus och pianomaraton.