Sök

2022-05-23

Linnea Lindeberg, 20, avtäcker sitt konstverk på Östra Långgatan

 Måndag 30 maj avtäcker kulturskoleeleven Linnea Lindeberg sitt konstverk på fasaden till Östra Långgatan 30, Varberg. Välkommen att ta del av ceremonin och att möta den unga konstnären.

Konstverket "Thoughts" av kulturskoleeleven Egzon Sherifi - stipendiat 2020. "Ett konstverk med en bakgrund som formar ansiktena precis som vår bakgrund och uppväxt formar oss som människor och vår personlighet. Vi är alla människor av samma massa."

Konstverket "Thoughts" av kulturskoleeleven Egzon Sherifi - stipendiat 2020.

Linnea Lindeberg är 20 år gammal och har studerat konst på Kulturskolan i över tio år. Genom ett samarbete mellan Kulturskolan Varberg och Maleryd Fastigheter har hon getts möjlighet att exponera sin konst på en fasad på Östra Långgatan 30.

Konstverket är 250 x 250 cm. Linnea har jobbat på verket i över sex månader.

Fastigheten på Östra Långgatan förvaltas av Maleryd Fastigheter. I ett samarbete mellan Maleryd och Kulturskolan Varberg har olika unga konstnärer fått möjligheten att visa upp sina verk på just denna plats sedan 2012.

Välkommen på avtäckningsceremoni!

Under måndagseftermiddagen bjuder Kulturskolan och Maleryd Fastigheter in till en mindre avtäckningsceremoni. Under ceremonin utdelas ett stipendium av Mats Rydholm, Maleryd Fastigheter. Linnea berättar om sitt konstverk. Deltar gör även Carina Fogde, Linneas lärare på Kulturskolan och blåsmusiker från Kulturskolan som blåser fanfar.

Tid: måndag 30 maj klockan 16.30

Plats: Östra Långgatan 30, Varberg