Sök

2020-06-03

Nu släpper kulturskolan platserna till höstterminen

Nu släpps platserna till höstterminen på Kulturskolan. Här finns massor av spännande ämnen för dig mellan 5 och 20 år. Vad vill du lära dig? Boka din plats idag!

Onsdag 3 juni släpper vi platserna till höstterminen på kulturskolan. Anmäl dig via Kulturskolans läroplattform Studyalong, www.studyalong.se/varberg Länk till annan webbplats..

Här ser du vilka ämnen vi erbjuder och om det finns lediga platser kvar. Du bokar din plats direkt och får en bekräftelse med information inför terminsstart via mejl. För att boka en kurs behöver du som vårdnadshavare registrera ett konto på Studyalong.

Kulår - nytt ämne för dig som är 7-8 år

Det finns så mycket kul att prova – hur ska man veta vad man gillar? Ta ett ”Kulår” och hitta din grej! Inför höstterminen 2020 lanserar Kulturskolan ett nytt ämne för dig som är 7-8 år och nyfiken på Kulturskolan. Under två terminer får du prova dans, konst, drama, slagverk, brasslek och sångrytmik. En slags prova-på-år där du får chans att utforska våra olika ämnen. Anmälan sker terminsvis. Läs mer om Kulåret.

Är det fullt? - gör en intresseanmälan

Om ett ämne är fullbokat kan du göra en intresseanmälan. Då får du två dagars förtur till ämnet i samband med att platserna till vårterminen 2021 släpps. Du kommer också att få mejl om en plats som skulle bli ledig under höstterminen 2020. Observera att tillgängliga platser släpps samtidigt till alla som gjort en intresseanmälan. Det är alltså ingen inbördes köordning bland dem som gjort intresseanmälan.
Läs bokning och intresseanmälan

Ingen kö till Kulturskolan

Förra hösten bytte kulturskolan verksamhetssystem. Det nya systemet gav nya förutsättningar för antagningen. Därför är nu det gamla kösystemet avvecklat och Kulturskolan jobbar enbart med intresseanmälan inför varje termin.