Sök

2017-05-15

Välkommen till Rosenfredsfestivalen

Lördagen den 20 maj är det dags för Rosenfredsfestivalen, Varbergs barn- och ungdomsfestival som efter ett par års uppehåll äntligen är tillbaka. Ett fullspäckat program bjuder på bland annat Tobbe Trollkarl, roliga aktiviteter och uppträdanden av Kulturskolans elever.

Rosenfredsfestivalen ordbild

Dagen inleds med att det stora kulturtåget marscherar genom stan. Tåget bjuder på sång, musik och dans medan det rör sig mot Rosenfredsskolan. Kom och titta på tåget eller var med och marschera själv, kulturskolans elever, lärare och föräldrar tar täten. Vi samlas klockan 11 vid Kulturhuset Komedianten. Väl framme vid Rosenfredsskolan börjar en heldag för hela familjen med aktiviteter och underhållning som passar både stora och små.

Magi, musik och mer på scen

På de tre scenerna blir det framträdanden med musik, dans och musikal. Barnens stora favorit Tobbe Trollkarl står på scen klockan 12.30. Konferencier Malin Svarvfar leder oss genom programmet tillsammans med bland annat kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock och förvaltningschef Christina Josefsson.

Workshops och aktiviteter

Under dagen kommer den som vill kunna testa bland annat graffiti, smyckestillverkning eller nycirkus. Ung kultur möts, UKM håller i en rad roliga workshops. Den som alltid har längtat efter att testa dragspel, gitarr eller boomwackers kan äntligen ta chansen.

Foodtrucks och vernissage

När hungern gör sig påmind serveras det läcker mat från food courten, som passar utmärkt att avnjutas till konstelevernas vernissage, vilket hålls på A-plan utanför skolan.

Ung kultur möts avslutar

Vid klockan 17 övergår dagen till Ung kultur möts, UKM, en festival där unga människor får möjlighet att uttryckta sig konstnärligt och kreativt inför en publik.

Här finns hela programmet Pdf, 4.7 MB. (Pdf, 4.7 MB)