Sök

2020-02-06

Årsrika - en utställning om livslust, sorg, kärlek, njutning, relationer och döden

I vår visas utställningen Årsrika på Kulturhuset Komedianten. En utställning om att åldras. Välkommen på vernissage 28 februari kl. 14.00.

Dam i handduk med mössa och vantar som står framför ett vintrigt landskap vid havet.

I utställningen Årsrika får du möta 78- till 95 åringar med olika bakgrund och erfarenheter och från skilda delar av Sverige som berättar om livslust, sorg, kärlek, njutning och död. Om sin relation till kroppen, ensamheten och naturen. Och om vilka attityder de möter. Utställningen består både i intervjuer och foto och film.

Årsrika vill påverka och vidga den snäva bild av äldre människor som råder idag. I medieflödet kommer människor med många levda år bakom sig sällan till tals annat än som gamla, föredettingar och förbrukade. Ofta ses de snarare vara till besvär än som tillgång.

Vi blir äldre och äldre i vårt land. Ny forskning visar att hjärnan fortsätter att utvecklas om den får vara frisk. Många äldre lever ett bra liv och har samlat på sig erfarenheter och visdom som sällan används i vårt samhälle.

Utställningen visas 28 februari - 29 mars på Kulturhuset Komedianten, expoplatsen.

Årsrika är producerad av Hälsinglands museum och Annica Carlsson Bergdahl/Rot produktion. Med foto och film av Elisabeth Ohlson Wallin.

Kulturhuset Komedianten är öppet måndag-fredag: 10-19, lördag 10-16 och söndag 12-16.