Sök

2020-04-09

Digitalt surfcafé på distans - för dig som vill lära dig använda surfplatta eller smart telefon

Skulle du vilja hålla kontakten med nära och kära via videosamtal? Vill du kunna skicka och ta emot bilder från exempelvis vänner, barn och barnbarn? Nu erbjuder Aktiv senior ett digitalt surfcafé - en introduktion på distans för dig som vill komma igång med att använda surfplatta eller smart telefon.

Under rubriken Surfcafé har vi sedan tidigare erbjudit fysiska träffar där seniorer har kunnat få grundläggande kunskaper och tips kring att använda surfplattor och smarta telefoner. När Aktiv seniors verksamhet nu är pausad med anledning av coronaviruset covid-19 har surfcaféerna ställts om till digitala informationsfilmer. Både du som varit med tidigare och du som är helt ny är varmt välkommen att titta. (När vi kan öppna den vanliga verksamheten igen kommer de digitala surfcaféerna vara ett komplement till de vanliga surfcaféerna på våra mötesplatser.)

Lär dig i din takt

Tanken med surfcaféet är att du steg för steg, i din egen takt ska få kunskap om hur du kan använda surfplatta eller mobiltelefon i vardagen. Vi startar på en väldigt grundläggande nivå med information om hur man startar sin surfplatta eller smarttelefon och fortsätter sedan med information om hur man använder fingrarna för att styra.

Målsättningen är att du som småningom ska kunna ha videosamtal med nära och kära eller ta del av ex. kultur, nyheter och nöje via internet. Även en introduktion till sociala medier såsom Facebook och Instagram ingår i de sista avsnitten.

Om du redan har de allra mest grundläggande kunskaperna går det naturligtvis bra att hoppa över de första avsnitten. Dock är dessa inte färdiginspelade ännu, de kommer att publiceras så snart de är klara.

Så fungerar det

Surfcaféet genomförs via tio korta videofilmer som visar hur du ska göra. Det kostar ingenting och du kan titta hur många gånger du vill.

Du behöver ha en dator, smart telefon eller surfplatta för att kunna titta på filmerna. Du måste också ha tillgång till internet. Skriv in www.varberg.se/digitaltsurfcafe Länk till annan webbplats. i adressfältet eller klicka på länken. Längst ner på sidan finns de filmer som är färdiginspelade. Be gärna en närstående om hjälp med att komma igång om du tycker att det är svårt.