varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

En överfull anslagstavla på stan

Anslagstavlan - träffar med samhällsnyttig kunskap

Anslagstavlan är informationsträffar om samhällsnyttiga frågor. Det kan handla om allt från Västerportprojektet till biologisk mångfald, HLR eller forskning om åldrande och hälsa. Träffarna riktar sig till dig som är senior och det kostar inget att delta.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Fredag 18 december meddelande regeringen att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19.

Därför är alla våra fysiska mötesplatser stängda. På den digitala mötesplatsen Nätverket genomförs aktiviteter som tidigare.

Vi återkommer med mer information så snart vi kan.

Anslagstavlan i digitalt format

Anslagstavlan fortsätter våren 2021 men träffarna kommer att ske på den digitala mötesplatsen Nätverket. Det är fortfarande gratis och på tisdagar men klockslaget har ändrats till klockan 14.30 - 15.30.

För att delta behöver behöver du dock göra några förberedelser med din dator, surfplatta eller smarttelefon. På sidan Nätverket finns instruktioner hur du ska göra för att delta.

Program för Anslagstavlan

12 januari - Hur kommer det att bli?

Vilken dag som helst (kanske just idag!) kommer det att hända saker i det gamla färjeläget: nu börjar det synliga arbetet med Varbergs nya stadsdel. Kommunikatör Cecilia Werner berättar om vad som är på gång i kommunens största projekt. Hon kommer också visa nya visualiseringar av första etappen i Västerport.

När: Tisdagen den 12 januari kl. 14.30 - 15.30
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

26 januari - Föreläsning som belyser vikten av en förändrad syn på åldrandet och äldre

Föreläsare Åsa Johnsson - verksamhetsutvecklare Aktiv senior, Varbergs kommun - genomgick som en av tre från Sverige förra våren den internationella utbildningen The Global Online Leaders Training Healthy Ageing for Impact in the 21st Century anordnad av Världshälsoorganisationen, WHO. Åsa kommer att visa en hel del intressanta fakta och studier gjorda på just hur åldrandet har förändrats de senaste åren.

När: Tisdagen den 26 januari kl. 14.30 - 15.30
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

9 februari - SISU pratar om "Idrott för äldre"

När: Tisdagen den 26 januari kl. 14.30 - 15.30
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

23 februari - Anslagstavlan utgår


Kommande datum på Anslagstavlan

9 mars
23 mars
6 april
20 april
4 maj
18 majikon

Kontakta oss

Koordinator

Lena Naenfeldt

lena.naenfeldt@varberg.se


Varberg Direkt

0340 - 88 000

Självservice & blanketter