Sök

Aktiviteter

Äldre händer vid läsplatta

Bild: mostphoto.com

På våra surfcaféer kan du lära dig om ny teknik som surfplattor och smarta telefoner. Surfcaféerna är ett enkelt, roligt och prestigelöst sätt att bekanta sig med nya medier.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Från och med måndag 16 mars är delar av Aktiv seniors verksamhet pausad med anledning av coronaviruset. Alla fysiska mötesplatser hålls stängda och alla aktiviteter är anpassade.

Läs mer om det digitala surfcaféet och Nätverket, Aktiv seniors digitala satsningar.

Det finns många nya begrepp idag, som till exempel Instagram, bloggar, Ipad och Facebook. Men vad är nyttan med dem? Varför använder barnbarnen detta? Hur fungerar det? Surfcaféerna är ett sätt att introducera ny teknik för dig som kanske inte har så stor vana av datorer, surfplattor och smarta telefoner. Det är också ett sätt att hålla kontakten med familj, vänner och bekanta och att skapa nya kontakter. Här möts vi på ett lättsamt sätt och du får veta lite mer om nyttan för dig, inspireras och prova på ny teknik.

Arbetet med surfcaféer är ett sätt för kommunen att förbereda inför framtiden. Nya digitala tjänster kommer att erbjudas och att redan nu sätta sig in i tekniken ger fler valmöjligheter när man själv och anhöriga blir äldre.

Välkommen på surfcafé

Vi ordnar tillsammans med frivilliga seniorcoacher träffar för seniorer med teknik som tema, främst surfplattor och smarta telefoner.

Det finns inga krav på förkunskaper eller att hålla ett visst tempo, vi har gott om tid för frågor. Det finns iPads att låna under träffarna.

Det är gratis, ingen föranmälan krävs. Fika finns att köpa till självkostnadspris.

Obs! Detta är ingen utbildning utan en möjlighet att på ett enkelt sätt prova på ny teknik (för utbildningar hänvisar vi till studieförbunden).

Tider och platser våren 2020

Aktiv seniors verksamhet är pausad med anledning av coronaviruset. Alla mötesplatser hålls stängda och alla inplanerade aktiviteter ställs in. Följ våra informationskanaler för information om när vi kan öppna upp verksamheten igen.

Surfcafé Södertull PDF (pdf, 112.4 kB)
Surfcafé Ljuspunkten PDF (pdf, 113.2 kB)
Surfcafé GödestadPDF (pdf, 411.9 kB)

Såväl gamla som nya besökare är välkomna till alla träffar.

ikon

Kontakta oss

Koordinator

Lena Naenfeldt

lena.naenfeldt@varberg.se

 

Varberg Direkt

0340 - 88 000

Självservice & blanketter