varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Nätverket - en digital mötesplats

Välkommen till Aktiv seniors nyaste mötesplats Nätverket - här träffas vi helt digitalt. På Nätverket kan du delta i aktiviteter hemifrån över internet med hjälp av din dator, surfplatta eller smarta telefon. Här kan du till exempel få följa med på guidad visning på Hallands kulturhistoriska museum, utmana dina vänner i frågesport eller bara ta en kopp kaffe och språka lite vid ett digitalt kafferep.

Med anledning av covid-19 har Aktiv senior pausat alla aktiviteter som innebär att vi träffas fysiskt på våra mötesplatser. Vi jobbar för fullt med att hitta nya sätt att bedriva vår verksamhet. På prov lanserar vi nu mötesplatsen Nätverket som vi hoppas kan vara ett bra alternativ för dig som brukar använda digitala verktyg i din vardag. Vi har också lanserat digitala surfcaféer för seniorer som vill komma igång med att använda surfplatta eller smart telefon. Läs mer om våra digitala surfcaféer.

Så fungerar det

Alla aktiviteter sker via den digitala plattformen Teams. Det kostar ingenting att delta i aktiviteterna och du kan använda Teams kostnadsfritt. Du ordnar själv en digital enhet att delta genom (dator, smart telefon eller surfplatta) och ansvarar för att du har tillgång till internet.

Steg 1

Anmäl att du vill ha tillgång till Nätverket genom att mejla till aktivsenior@varberg.se.

Steg 2

Du får ett mejl med en länk till Nätverket. Du använder samma länk för att komma till alla våra aktiviteter. I samma mejl får du också en manual som förklarar hur du gör för att ansluta. Öva gärna någon gång innan du ska delta vid en aktivitet

Steg 3

Anslut till en aktivitet. På sidan Aktuellt program ser du vilka dagar och tider som vi erbjuder aktiviteter. Du behöver inte meddela vilken/vilka aktiviteter du vill delta i. Det är bara att ansluta.

ikon

Kontakta oss

Aktiv senior

aktivsenior@varberg.se

Självservice & blanketter