Sök

Kulturhuset Komedianten

Kulturhuset Komedianten är en av Varbergs största mötesplatser. Här hittar du allt från myllrande liv och verksamheter till lugn och ro.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Inga evenemang eller aktiviteter genomförs för tillfället på Kulturhuset Komedianten. Varbergs stadsbibliotek och Varbergs konsthall är öppna med begränsningar. Komediantens café är stängt.

För mer information för dig som bokat en biljett eller är arrangör, håll utkik på Kulturhuset Komediantens webbplats Länk till annan webbplats..

Läs mer om hur kommunens verksamheter påverkas av covid-19.

Månadsprogrammet

Sagostund, jazzkonsert, språkcafé och konstvisning. Det är en mängd olika aktiviteter i Kulturhuset Komedianten varje dag. Saker som arrangeras av kulturavdelningen själva eller andra aktörer. Läs månadens program i Kulturhuset Komediantens kalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länk till annan webbplats.

Kultur, böcker, nöje, bildning, råd och konst – och kaffe!

På Komedianten kan du bland annat låna böcker, surfa på internet, se spännande samtidskonst, lyssna till föreläsningar, se teaterföreställningar, ta del av informationsutställningar och uppleva konserter med lokala och nationella artister. I biblioteket finns gott om bra arbetsplatser för dig som behöver studera eller forska. Du kan också ta en fika eller bara läsa en tidning.

Från bebis till tonåring

Barn och ungdomar har en självklar plats på Komedianten. Både i biblioteket och i konsthallen finns utrymmen och verksamheter för barn i alla åldrar, från bebis och uppåt! Om barn- och ungdomsverksamheten kan du läsa mer under rubriken Kultur för barn och unga.

Varbergs vardagsrum

Kulturhuset Komedianten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. invigdes i januari 2012. Byggnaden är ritad av arkitekt Lars Gauffin som haft som mål att skapa ett hus som öppnar sig mot staden. Den svängda entrén är därför inte bara lätt att ta sig upp på, den fungerar också som en inbjudande förlängning av Kungsgatan. Tre välkända samtidskonstnärer har bidragit med utsmyckningen av Komedianten: Här finns verk av Lisa Jonasson, Ernst Billgren och Christan-Pontus Andersson. Möbler och andra inredningsdetaljer är utvalda med stor omsorg – allt för att göra Kulturhuset Komedianten till ett trivsamt vardagsrum där du kan känna dig hemma!

Kulturhuset Komediantens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om kulturhuset och alla dess verksamheter och aktiviteter.

ikon

Kontakta oss

Kulturhuset Komedianten

Engelbrektsgatan 7

0340-886 00
kultur@varberg.se


Öppettider

Kulturhuset

Måndag-fredag 08:00-19:00

Lördag 09:00-16:00

Söndag 12:00-16:00

Stadsbiblioteket

Måndag-fredag 10:00-19:00

Lördag 10:00-16:00

Söndag 12:00-16:00

Varbergs Konsthall

Måndagar stängt

Tisdag-torsdag 12:00-17:00
Fredag-söndag 12:00-16:00

Självservice & blanketter