Sök

Ung i Varberg

Street art vid Buaskolan.

Street art vid Buaskolan av Lisa-Stina Pettersson.

Gemenskap, sammanhang och inflytande är tre ord som ska prägla allt det Varbergs kommun arrangerar för ungdomar. Det kan betyda att man producerar en kortfilm, ordnar en epa-träff eller får möjlighet att repa med bandet. Allt är möjligt!

Varbergs kommun vill skapa mötesplatser för unga som är trygga, frivilliga och öppna för alla. De ska kännas tillgängliga, väcka lust och skapa möjligheter för unga att själva driva sina egna idéer.

Målet är att ta tillvara ungdomars egna erfarenheter, kunskaper och intressen. Viktigast av allt är att initiativet ligger hos ungdomarna själva.

Vad händer, då?

Runtom i Varbergs kommun finns sex ungdomsgårdar där ungdomar kan samlas, umgås och driva projekt. För dem som bor en bit ifrån ungdomsgårdarna finns MUVE, den mobila ungdomsverksamhetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som vill ge stöd, inspiration och förutsättningar till ungdomar som bor utanför tätorterna. Vill du vara med och göra film? Det finns filmbaser i Varberg för dig mellan 12-25 år i Bua, Träslövsläge, Tvååker och en Centrumbas för dig som är lite äldre.  Det finns också ett filmnätverk som du hittar på den här Facebook-sidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kanske saknas det som du vill göra? Då kan det vara bra att veta att du  du söka projektstöd för egna idéer genom Varbergs kommun.

Centralen

Centralenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är Varbergs nya mötesplats för unga mellan 15 och 25. De nyrenoverade, fräscha lokalerna ligger i Rosenfredsskolan. Grundtanken är att Centralen ska vara en kravlös mötesplats där unga själva kan påverka innehållet. En del aktiviteter är återkommande, andra är tillfälliga projekt.

ikon

Kontakta oss

Enhetschef Aktiv fritid

Anna Nilsson

0706-54 18 87

anna.nilsson@varberg.se

Rosenfredsskolan

Självservice & blanketter