Sök

En man ligger livlös på marken med en hund bredvid sig.

Foto: Ung i Varberg

Mordgåtan - Hundar, mord och dubbelspel

Ung i Varberg har skapat en digital mordgåta som alla kan vara med och lösa. För att kunna vara med behöver du en smart telefon med internetuppkoppling och påslagen GPS-funktion samt kunna ta dig runt i Varberg.

Besök platserna och lös gåtan med hjälp av ledtrådar i form av filmer

Ett fiktivt mord har begåtts vid Brukshundsklubben i Varberg. Bege dig till platsen för mordet och och starta mordgåtan genom att klicka på den gröna knappen längst ned på denna sida. Titta sedan på ledtrådarna i form av filmer i din smarta mobil och följ vägen mellan de olika platserna med hjälp av kartan och GPS-funktionen. Kan du komma på vem mördaren är?

Så här gör du

Ta dig till Brukshundsklubben, Breareds Mosse, 432 13 Varberg Länk till annan webbplats.. När du är på plats klickar du på den gröna knappen för att starta mordgåtan.

Du representeras av en gul prick på kartan. Gå till den gröna markeringen med en etta så startar mordgåtan med en första film.

En film blir sedan tillgänglig i taget och att ta sig runt hela mordgåtan och titta på alla filmer tar cirka 60 minuter. Det blir en promenad på ungefär 4,5 km och underlaget är hela tiden asfalt eller grusad gångbana. Hörlurar är bra att ha för att höra ordentligt vad som sägs i filmerna. Ett extrabatteri kan också vara bra, om ditt mobilbatteri brukar ta slut ganska snabbt.

Var försiktig

Tänk också på att vara uppmärksam på vad som händer i omgivningarna samtidigt som du försöker lösa mordgåtan.

Ladda ned karta över karaktärerna

Det är många namn att hålla reda på, om du vill kan du ta hjälp av kartan över alla karaktärer Pdf, 206.8 kB.. Spara gärna ned den till din mobil och ha med dig när du löser gåtan.

Trailer

Se trailer för Mordgåtan Länk till annan webbplats. (YouTube)

ikon

Kontakta oss

Ungdomscoach

Självservice & blanketter