Sök

Morup Maran

Bild på stranden utanför Morup tillsammans med texten "Morup Maran - Tävla i att göra film på tid!"

Morup Maran är en filmtävling för ungdomar i Varberg och Falkenberg! Ni har 24 timmar på er att göra en film som ni sedan tävlar med på plats i västkustens hjärta: Morup! Tävlingen äger rum den 30 juni till den 1 juli.

Så här går tävlingen till

Tävlingen startar kl. 09.00 den 30 juni med att instruktioner och förutsättningar skickas ut till alla tävlande lag. Instruktionerna skickas till den e-postadress som registrerades i lagets anmälan.

Lagen har sedan 24 timmar på sig att skapa en film. Filmen måste alltså innehålla de platser, föremål, repliker och teman som står i instruktionerna. När laget är klar med sin film ska filmen skickas in via wetransfer.com till e-postadressen albin.glasell@varberg.se. Detta måste ske senast kl. 09.00 den 1 juli, då tävlingen avslutas. Filmer som kommer in efter kl. 09.00 kommer att diskvalificeras, men fortfarande visas i mån av tid.

De vinnande filmerna röstas fram av en oberoende filmjury som består av erfarna filmarbetare och priser kommer att delas ut i två kategorier:

  • Lag med deltagare i åldrarna 11-15 år
  • Lag med deltagare i åldrarna 16-25 år

Har ni ingen egen filmkamera? Kontakta er närmsta kulturskola eller ungdomsgård så hjälper de er!

Anmälan

För att vara med och tävla måste du vara med i ett lag och laget måste vara anmält till tävlingen. Ett lag kan som mest bestå av 6 personer, och är öppet för åldrarna 11-25 år.

Länk till anmälan: https://sjalvservice.varberg.se/morupmaran Länk till annan webbplats.

Länk till reservlistan om anmälan är fullbokad: https://sjalvservice.varberg.se/reservlistamorupmaran Länk till annan webbplats.

Datum, tider och plats

Tävlingen startar den 30 juni kl. 09.00 och avslutas den 1 juli kl. 09.00. Gemensam filmvisning och prisutdelning sker på eftermiddagen den 1 juli på Idrottsplatsen i Morup. Kl. 17.00 blir det aktiviteter och mat. Kl. 18.30 visas filmerna följt av prisutdelning. Kvällen avslutas kl. 21.00.

Torsdag 30 juni

  • 09.00 Tävlingen startar, instruktioner och förutsättningar skickas ut via mejl.

Fredag 1 juli

  • 09.00 Tävlingen avslutas, alla filmer måste vara inskickade.
  • 17.00 Aktiviteter och mat på Idrottsplatsen i Morup.
  • 18.30 Filmvisning och prisutdelning.
  • 21.00 Kvällen avslutas.
ikon

Kontakta oss

Filmlärare

Självservice & blanketter