varningsikon

2024-02-26

Uppdatering av varberg.se den 27 februari

Tisdagen den 27 februari kan det stundtals vara svårt att nå varberg.se och våra andra webbplatser på grund av att vi lanserar en ny version av vår webbplats. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär detta orsakar.

Läs mer om Uppdatering av varberg.se den 27 februari

Sök

Nördkultur

Nördkultur - Affisch

Nördkultur är ett event i Varberg för alla som håller på med exempelvis cosplay, sci-fi, TV-spel, kodning, brädspel, pixelart, e-sport/LAN och digitalt skapande. Här kan du möta din polare i VR eller lära dig koda i Scratch.

Festivalen arrangeras av personal från Aktiv fritid på kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med ungdomar och aktörer inom nördkultur.

Nördkultur 2023 – LAN i Bua idrottshall

För tredje året i rad anordnar Nördkultur ett event som äger rum under höstlovet. I år flyttar Nördkultur ut på landsbygden och närmare bestämt till Bua. Årets fokus ligger på LAN och tillsammans med Värö E-sport så anordnas det ett 42-timmar LAN i Bua skolans idrottshall mellan den 30 oktober - 1 november.

Nördkultur arrangeras av personal från Aktiv fritid på kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med ungdomar och aktörer inom nördkultur.

Vill du vara med?

För att delta på LAN:et behöver du anmäla dig och genom ditt deltagande har du tillgång till LAN:et samt Bua ungdomsgårds lokaler under 42 timmar. Det finns ingen möjlighet till övernattning.

Anmälan är öppen för alla åldrar, dock krävs det en ansvarig på plats om du är under 10 år. Det kostar 50 kr att anmäla sig och du måste ta med din egen utrustning.

LAN:et är även öppet för dig som besökare

Vill du besöka LAN:et, se hur ett LAN går till eller heja fram dina polare i de olika tävlingarna så är även du välkommen. Du kan även besöka ungdomsgården och träffa spelföreningen Playground, kolla på en film eller spela lite pingis.

Öppettider för besökare till LAN:et och Bua ungdomsgård

Måndag 30 oktober: 16.00 - 22.00

Tisdag 31 oktober: 10.00 - 22.00

Mer information och anmälan

Mer information om LAN:et hittar du på www.varoesport.se Länk till annan webbplats.. Här kan du anmäla dig till LAN:et. Länk till annan webbplats.

Har du en Nördkultur idé?

Är du ungdom, företagare, gamer, utvecklare, förening eller allmänt intresserad av nördkultur och vill vara med och skapa ett event inför kommande år? Då kan du kontakta oss via e-post: nordkultur@varberg.se

ikon

Kontakta oss

Självservice & blanketter