Ljusgrön fotboll på mörkgrön bakgrund

  Fritid och lekplatser

  Vi skapar möjligheter till en aktiv fritid genom att utveckla nya fritidsanläggningar och motionsspår. Ett av våra uppdrag är att uppmuntra och skapa möjligheter till olika sorters lek och därför byggs det olika sorters lekplatser runt om i kommunen.

  Här ser du vilka fritidsanläggningar och lekplatser som är på gång runt om i kommunen.

  1. Fritid och lekplatser

   Vi förbättrar kommunens badplatser för att uppfylla visionen om att bli ett badparadis. Framöver är det badplatser på Getterön som ska få ett lyft.

  2. Fritid och lekplatser

   Varberg Energi Arena, tidigare kallad Påskbergsvallen, byggs om för att möta Svenska Fotbollsförbundets krav för spel i herrallsvenskan.

  3. Fritid och lekplatser

   När vi planerar ny grundskola i nordväst behövs också tillgång till idrottshall för undervisning och föreningsverksamhet.

  4. Fritid och lekplatser

   I takt med att fler grundskoleplatser ska byggas behövs också tillgång till idrottshallar för undervisning och föreningsverksamhet.

  5. Fritid och lekplatser

   I takt med att fler gymnasieplatser behövs på Peder Skrivares skola behövs också ny idrottshall för undervisning och föreningsverksamhet.

  6. Fritid och lekplatser

   I höst planerar vi att starta med upprustning av Höråsens motionsspår.

  7. Fritid och lekplatser

   Med kilometerlång sandstrand och gångavstånd till staden, ligger Apelviken många varmt om hjärtat. Läs om vad som är på gång i projektet Apelviken 365.

  8. Fritid och lekplatser

   Nu planerar vi för en stor skatepark i centrala Varberg! Här ska finnas streetyta och parkterrain med en bowl tillsammans med gott om plats för häng.

  9. Fritid och lekplatser

   I Åkulla skapar Varbergs kommun en stigcykelled som är anpassad för både nybörjare och erfarna cyklister. Stigcykelprojektet bygger på samverkan mellan kultur- och fritidsförvaltningen, näringslivs- och destinationskontoret​, Varbergs Fastighets AB och flera externa aktörer.

  10. Fritid och lekplatser

   De kommande åren pågår ett arbete med att skapa plats för en servicebyggnad med toaletter i närheten av Fästningsbadet.

  11. Fritid och lekplatser

   Vi planerar för en konstgräsplan och tillbyggnad av idrottshallen för omklädning. Detta för att möjliggöra en aktiv fritid i norra delen av kommunen.

  12. Fritid och lekplatser

   Träslövsläge är ett av kommunens utbyggnadsområden och nu behövs större lokaler för föreningslivet.

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: