Platsskapande och attraktiv byggtid

  Det pågår ett projekt med att skapa olika attraktiva och tillfälliga platser runtom i centrala Varberg.

  Varberg befinner sig i en omvandling där centrala delar av staden påverkas av byggnation. Under tiden ska Varberg forstätta att vara en välkomnande stad. Därför skapar vi nu olika tillfälliga mötesplatser som kan flyttas runt i takt med att staden växer.

  Detta har vi gjort:

  Vi har testat att skapa flera olika tillfälliga platser och aktiviteter för att göra byggtiden så trevlig som möjlig.

  Västra Vallgatan

  Inför sommaren 2021 gjorde vi det lite härligare och mer välkomnande på Västra Vallgatan, intill tunnelarbetet. En del av vägen är målad som en trasmatta och vi har skapat små rum med sittplatser och planteringar på platsen.

  Pop up park på Stegatorget

  Under oktober 2020 till mars 2021 testade vi att skapa en tillfällig mötesplats för lek och aktivitet på Stegatorget, vilket är ytan närmast Drottninggatan på Varbergs torg. Bland annat med miniatyrhus för lek, pingisbord och en pumptrackbana för cykel.

  Park(ing) Day

  Under en helg hängde vi på det internationella evenmanget World Park(ing) Day och gjorde om ett antal parkeringsplatser i centrala Varberg till gröna pop up-parker. Initiativet var en del i arbetet med att skapa en hållbar och levande stadskärna.

  Hertiginnan Ingeborgs torg

  Sommaren 2020 gjorde vi tillfälligt om en otillgänglig yta i hamnen till en plats full av aktivitet. Det var en temporär installation för att låta Varbergsbor känna in platsen där Hertiginnan Ingeborgs torg ska anläggas inom en femårsperiod.

  Läs gärna om fler av våra satsningar i stadskärnan:

  Levande stadskärna

  Senast publicerad:

  Kontakt
  Katarina Svanård
  Projktledare
  Mer information