Illustration av hur nya Farehamnen kan se ut. Fågelperspektiv.

  Entreprenadkontrakt
  för Farehamnen klart

  Det blir det danska företaget Per Aarsleff A/S som bygger i Farehamnen. Den 8 oktober skrevs kontraktet med entreprenören gällande byggnation av den nya hamndelen.

  En viktig del i genomförandet av den nya hamndelen Farehamnen i Varberg är att kontraktet nu är tecknat efter ett omfattande upphandlingsarbete. Hamn- och gatunämnden är upphandlande myndighet för totalentreprenaden och har tillsammans med Hallands Hamnar AB och kommunens Upphandlingsavdelning arbetat under lång period för att kunna kontraktera en entreprenör att genomföra utbyggnaden av den nya hamndelen.

  – Det är en viktig händelse att nu kontrakt är tecknat och att vi kan ta nästa steg i arbetet med utbyggnaden till en modern och konkurrenskraftig hamn, menar både Björn Alvengrip VD Hallands Hamnar och förvaltningschef Henrik Petzäll på hamn- och gatuförvaltningen.


  – Det känns jättebra att komma igång med arbetet i Varberg efter att ha arbetat med projektet i anbudsskedet sedan januari. Det är ett mycket spännande projekt som för oss är en fantastisk fortsättning på flera andra stora hamnprojekt vi har genomfört i Sverige under de senaste 8-10 åren. Vi ser fram emot ett bra samarbete med Varbergs kommun och Hallands Hamnar, säger projektchef Ole Steen Christensen på Per Aarsleff A/S.

  Entreprenören har tidigare byggt nya delar av bland annat Ystad hamn och Värtahamnen i Stockholm. Efter att kontrakt nu är tecknat blir nästa steg att starta upp projektet och inom några veckor ta det första spadtaget.

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: