En plats med lysande utsikter invigd!

  Det blev en regnig men alldeles lysande invigning av Utsiktsplats Briggen. Eller vad sägs om popcorn, havsdjur och blå regnbåge.

  Utsiktsplatsen Briggen, högst upp på p-huset Briggens tak, har gestaltats med hjälp av eleverna i årskurs 7 – 9 på Varbergs grundsärskola. Och även om regnet öste ner under tisdagen var det nöjda elever som klippte band, käkade popcorn och som stolta fick visa upp den lekfulla platsen tillsammans med projektgruppen.

  Kreativa ungdomar

  Från början hade Varbergs kommun en helt annan idé om utformningen i projektet. Men efter att ha inlett ett samarbete med de kreativa ungdomarna började projektgruppen om med nya idéer.

  Kika på utsikten

  Tack vare eleverna kan man nu lyssna både på musik och information om platsen. Du kan titta på utsikten i kikaren (som har barnpall) men också sitta kvar i bilen på en av utsikts-p-platserna. Är det varmt på sommaren kan du fylla på din vattenflaska i kranen på väggen.

  De blå ljusskulpturerna på platsen heter ”Kusinerna” och går att sitta och titta på. De är gjorda av konstnären Monika Gora och här symboliserar de en blå regnbåge – ett tema som eleverna tagit fram.

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: