Publik tittar på de som inviger mötesplatsen på Naturum, valborgsmässoafton 2022.

  Projektledare Lina Gyllensvärd berättade om det stora miljöprojektet att täcka Lassabackadeponin.

  Ny mötesplats och trädgård invigd

  På självaste valborgsmässoafton firade vi in vårens ankomst med en ny mötesplats och mångfaldsträdgård vid Naturum på Getterön.

  Solen sken över Naturum när den nya mötesplatsen för besökare invigdes i lördags. Mötesplatsen med tillhörande mångfaldsträdgård är den första delen i projekt Lassabackadeponin som är klar. Mot kullarna som nu täcker den gamla soptippen reser sig höga träväggar och sittplatser, där publiken kunde ta plats.

  Projektledare Lina Gyllensvärd berättade om projektet och att trädgården ska inspirera alla till att skapa plats för insekter och fåglar i sina trädgårdar eller utemiljöer. Hamn- och gatunämndens ordförande Michael Åkesson invigde sedan mötesplatsen och tackade för allt arbete som lagts ner.

  Trafikverkets tf projektchef Johan Hjertström menade att det varit av stor betydelse för miljö att projekt Varbergstunneln kunnat använda de mjuka massorna från bygget på plats i Varberg.

  Sara Axelsson från Varbergs församling sjöng och ledde avslutningsvis publiken i klassikern "Vintern rasat ut". Och därmed var våren hälsad välkommen och platsen invigd!

  Firandet fortsatte sedan med trädgårdsguidning, fågelguidning och småkrypsjakt.

  En flicka provsitter en hjullastare på invigningen.

  Implenias maskiner var populära hos de yngre besökarna på invigningen.

  Publik tittar på Michael Åkesson, hamn- och gatunämndens ordförande, som inviger mötesplatsen på Naturum, valborgsmässoafton 2022.

  Hamn- och gatunämndens ordförande Michael Åkesson invigde mötesplatsen vid Naturum tillsammans med projektledare Lina Gyllensvärd från kommunen och Trafikverkets tf projektchef Johan Hjertström. Längst till vänster i bild Anders Sivertsson, byggledare och Katarina Zelander, landskapsarkitekt.

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: