Asfaltering vid bussterminalen, bergarten Charnockit och förstärkning för stationshuset klar

  Du som tar bussen till och från Varbergs station/bussterminal påverkas av planerade asfalteringsarbeten kommande veckor.

  Asfalteringsarbeten vid bussterminalen

  Med start den 4 november och preliminärt som längst till och med den 13 november kommer asfalteringsarbeten att utföras på bussterminalen vid Varbergs station. Fyra hållplatser åt gången kommer att stängas för att åtgärdas. Busstrafiken kommer pågå som vanligt och det är viktigt att du är uppmärksam på var just din buss avgår. Hallandstrafiken påpekar att det kan vara bra att resa med lite extra marginal. 

  Läs mer på Hallandstrafken.

  Stämp och förstärkning för stationshuset

  I ett tidigare nyhetsbrev skrev vi om förstärkning för stationshuset för att stabilisera och förebygga skador inför mer intensiva arbeten precis intill byggnaden. Läs mer på Trafikverket Länk till annan webbplats..

  Förstärkningen är nu klar och är gjord genom en stödkonstruktion där tvärgående stag installerats genom byggnaden och skruvats ihop med balkar på fasadens utsida.

  Även så kallade stämp har installerats i schaktet precis framför stationshuset. Det är spiralsvetsade rör i stål som monteras tvärs över schaktet som ser till att spontväggarna inte trycks inåt när man fortsätter gräva och spränga djupare i marken.

  Varbergstunneln byggs genom den unika bergarten Charnockit

  Charnockit är en granitliknande, magmatisk bergart. Bergarten har historiskt haft stor ekonomisk betydelse för Varberg som byggnadssten. Den är ovanlig, men finns förutom i Varberg också i delar av Afrika, Indien och Norge. Läs mer på Trafikverket Länk till annan webbplats..

  Följ bygget i våra kartor!

  Följ bygget i Varbergskartan Länk till annan webbplats..

  Följ bygget i Trafikverkets karta: Framdriftskarta Länk till annan webbplats.

  Har du frågor?

  Om du har frågor kopplade till projekt Varbergstunneln, kontakta Trafikverkets kontaktcenter 0771-921 921, som har öppet dygnet runt. Du kan också nå projektet på varbergstunneln@trafikverket.se.

  Om du har frågor kring trafiken och andra projekt, kontakta Varberg direkt på 0340-88 000 eller varbergdirekt@varberg.se.

  Vill du veta mer?

  Följ projektet på:
  www.trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
  www.varberg.se/varbergstunneln
  Implenias instagram: https://www.instagram.com/implenia_varbergstunneln/ Länk till annan webbplats.
  Få senaste nytt om trafiken på: www.varberg.se/trafikinfo
  Läs om vad som händer i det växande Varberg: www.varberg.se/varbergvaxer

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: