Följ bygget från in- och utsidan

  I detta nyhetsbrev lyfter vi fram de olika möjligheter som erbjuds för att du ska kunna följa utvecklingen av tunnelbygget och hur du får förvarning när det sprängs.

  Flygfoto över det nya spårområdet vid Vareborg

  Bygget av Varbergstunneln går enligt plan. Sprängningarna av bergstunneln fortgår och gjutningen av betongtunneldelen i söder har inletts. Även arbetet med spårområdet i norr och söder fortsätter enligt plan. På bilden ser du hur långt man har kommit i Vareborg där det nya spåret ska ansluta till den befintliga sträckningen söderut. Där kommer också en planskild korsning mellan bil och tåg att byggas. Den här bilden och fler drönarfoton hittar du via Varbergskartan som vi berättar mer om nedan.

  Bild på Varbergskartan som visar Varbergtunnelns sträckning

  Följ bygget i våra kartor!

  Varje vecka uppdateras kartorna där du kan följa bygget. På Varbergskartan kan du även följa bygget ovan mark, från maj 2019 och framåt, via de drönarfoton som tas några gånger om året.

  Bilden överst på den här sidan är ett exempel på bilder som du kommer åt via Varbergskartan. I lagerhanteraren väljder du Varberg växer, Varbergstunneln samt Drönarfoto, fokuspunkter och klickar på de lila symbolerna för att få mer information och se bilderna: Varbergskartan. Länk till annan webbplats.

  Du kan även i detalj följa bygget på Trafikverkets interaktiva karta: Här bygger vi dubbelspår och tunnel Länk till annan webbplats..

  Få förvarning när det ska sprängs.

  På Trafikverket kan du anmäla dig för att bli försvarnad innan sprängning:  Bli förvarnad innan vi spränger - Trafikverket Länk till annan webbplats.

  En bild som visar Implenias Instagram

  Mer bilder och filmer

  För dig som är nyfiken på hur det ser ut inne i tunneln uppdaterar Trafikverket regelbundet med filmer och bilder, med tillhörande informativa texter på Trafikverket: Bilder och filmer - Trafikverket Länk till annan webbplats.

  Implenia uppdaterar reglebundet med bilder och filmer från tunnelbygget på Instagram. Se till exempel en film hur man nu försiktigt gräver sig allt djupare utanför stationshuset: Implenia_varbergstunneln Länk till annan webbplats.

  Har du frågor?

  Om du har frågor kopplade till projekt Varbergstunneln, kontakta Trafikverkets kontaktcenter 0771-921 921, som har öppet dygnet runt. Du kan också nå projektet på varbergstunneln@trafikverket.se.

  Om du har frågor kring trafiken och andra projekt, kontakta Varberg direkt på 0340-88 000 eller varbergdirekt@varberg.se.

  Vill du veta mer?

  Följ projektet på:
  www.trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
  www.varberg.se/varbergstunneln

  Få senaste nytt om trafiken på: www.varberg.se/trafikinfo

  Läs om vad som händer i det växande Varberg: www.varberg.se/varbergvaxer

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: