Halvvägs i tunneln och konstprojekt på gång

  Det går framåt med tunnelarbetena, hälften av totala längden tunnel är färdigsprängd. Samtidigt söker projektet konstnärer för att lyfta byggområdet vid Västra Vallgatan i centrum.

  2800 meter färdigsprängt!

  Strax efter nyår nådde projektet ännu en stor milstolpe – 50 procent av den totala längden tunnel är färdigsprängd. Totalt har Trafikverket och Implenia sprängt ut cirka 1300 meter i tågtunneln och cirka 1500 meter i servicetunneln.

  Det är cirka 1200 meter kvar tills de norra och södra fronterna av servicetunneln når varandra och man gör ett så kallat genomslag. Det beräknas bli i höjd med Mariedal, i kvartal 1, 2023. Tågtunnelns genomslag sker i kvartal 2, 2023.

  På Trafikverkets hemsida kan du läsa en intervju med delprojektledare Kenneth Rosell om utmaningarna med tunnelarbetet.

  Trafikverkets hemsida Länk till annan webbplats.

  Följ tunnelarbetena i Varbergskartan:

  Följ bygget

  Konst i centrum på gång

  Nu bjuder vi i kommunen, tillsammans med Trafikverket, in yrkesverksamma konstnärer att lämna intresseanmälan för att delta i ett konstprojekt. Konstnären, eller konstnärsgruppen, får i uppdrag att genomföra en interaktiv, konstnärlig idé som ska leda till en eller flera tillfälliga konstnärliga gestaltningar på platsen som omger byggområdet intill Västra Vallgatan i centrala Varberg.

  Vi söker konstnärer som är intresserade av att undersöka och gestalta en plats i förändring. Det kan ske genom flera olika uttryck som måleri, installationer, ljudkonst och koreografi.

  Planen är att en konstnär, eller konstnärsgrupp, ska börja gestalta platsen på Västra Vallgatan senare i vår. Spännande!

  Detta nya projekt ingår i det större projektet Konst under byggtid, som tidigare låtit konstnär måla planket längs Engelska parken.

  Konstnärer sökes till projekt Varbergstunneln

  Har du frågor?

  Om du har frågor kopplade till projekt Varbergstunneln, kontakta Trafikverkets kontaktcenter 0771-921 921, som har öppet dygnet runt. Du kan också nå projektet på varbergstunneln@trafikverket.se.

  Om du har frågor kring trafiken och andra projekt, kontakta Varberg direkt på 0340-88 000 eller varbergdirekt@varberg.se.

  Vill du veta mer?

  Följ projektet på:
  trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
  varberg.se/varbergstunneln

  Implenias instagram: https://www.instagram.com/implenia_varbergstunneln/ Länk till annan webbplats.

  Få senaste nytt om trafiken på: varberg.se/trafikinfo

  Läs om vad som händer i det växande Varberg: varberg.se/varbergvaxer

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: