Julhälsning från projektet

  En liten tomte besöker tunnelbygget i Breared

  En liten tomte besöker tunnelbygget i Breared

  Ett annorlunda år går mot sitt slut. I en tid när mycket känns oroligt kan det vara skönt att veta att projekt Varbergstunneln gått och går enligt plan, och fungerar som en motor för många företag i kommunen.

  Över 100 företag i Varberg levererar till tunnelprojektet

  Just nu är ett 100-tal företag från Varberg engagerade som leverantörer i projektet i olika utsträckning. Det handlar om alltifrån livsmedelsbutiker, hotell, fruktleverantörer, restauranger, hyresvärdar, materialleverantörer och lokalvårdsföretag till Implenias underentreprenörer som jobbar i själva byggprojektet. Intervju med Implenia, Stråvalla maskinstation och hotell Gästis.

  Resenär eller cyklist?

  Nu i dagarna öppnar en gångpassage söder om stationshuset i Varberg, som kommer att finnas på plats under resten av bygget med Varbergstunneln. Samtidigt stängs passagen norrut men cykelparkeringen är kvar på samma ställe. Var uppmärksam på skyltning i området och led din cykel där så är bestämt för din och andras säkerhet. Om du cyklar till tåget så ta lite extra tid i anspråk för att hinna parkera cykeln en bit bort. Se en karta över gångpassagen på Vägarbeten och avstängningar.

  Full fart igen nästa år

  Projektet tar nu julledigt under några veckor. Tunnelarbetena återupptas den 4 januari och övriga arbeten den 11 januari.

  I början av nästa år väntar sprängningar ovan jord för betongtunnel och tråg i norra centrum. När sprängningar sker i anslutning till stationen kommer flaggvakter finnas på plats. Då sprängningar görs ovan jord hörs också en varningssignal innan.

  Om du inte är anmäld till sprängförvarningstjänsten, så kan du göra det på Trafikverkets hemsida Länk till annan webbplats.. Ange en adress som ligger inom 500 meter från arbetsplatsen för att få varning via sms, e-post eller röstmeddelande.

  Tågstopp vecka 4

  Under helgen vecka är det tågstopp och då kommer projektet att jobba med flera olika åtgärder, som av säkerhetsskäl måste göras när tågen inte går. Mer information om tågstoppet kommer efter nyår.

  Tomten på besök

  Följer du Implenias instagramkonto implenia_varbergstunneln? De senaste veckorna har tomten varit på besök på de olika arbetsplatserna och fått lära sig mycket om projektet. Gå gärna in och kika!

  Vi önskar dig en god jul och ett gott nytt år 2021!

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: