Varberg växer för dig

Vi växer också för framtida generationer och bygger samtidigt vidare på vår historia. Välkommen till vår webbplats om det växande Varberg!

Nyheter

Fasadbild på Varbergs teater
Nyheter · 08 feb 2024

Teatern renoveras men håller öppet som vanligt

Nu har det blivit dags att ge en av kommunens vackra kulturhistoriska byggnader en ansiktslyftning. Under 2024 kommer fasaden på Varbergs Teater att renoveras, men verksamheten håller öppet som vanligt.

Visualisering av kommunens förslag på nya Kajpromenaden i Västerport. Människor flanerar, cyklar med mera på ett brett kajstråk längs med vattnet. Längst bak skymtar fästningen.
Nyheter · 31 jan 2024

Domstolen godkänner detaljplan för Västerport

Den 31 januari kom domen från Mark- och miljööverdomstolen som ger klartecken för Västerport etapp 1. - Nu kan vi fortsätta arbetet med att skapa Varbergs nya stadsdel, säger kommunstyrelsens ordförande, Ann-Charlotte Stenkil (M).

Nyheter · 19 jan 2024

Första spadtag för stor etablering i Holmagärde

Steg för steg växer Holmagärde som verksamhetsområde. I veckan togs det första spadtaget för det som ska bli en av Varbergs största arbetsgivare, nätapoteket Apoteas logistikcenter.

Nyheter · 17 jan 2024

Idéstudien för Gamla spåret godkänd av fullmäktige

”En fantastisk möjlighet för Varberg och i grunden ett mycket bra förslag”. Så kan man sammanfatta politikens syn på Idéstudien när den godkändes vid tisdagens sammanträde i kommunfullmäktige.

Prenumerera på nyhetsbrev

Följ några av våra stora projekt, välkommen att anmäla dig som prenumerant!

Illustration som visar byggnader, träd och en mås som kommer med en bebis och 80000 skrivet med siffror

Så växer hela Varberg

Det pågår mycket byggen inne i Varberg och staden växer både på höjden och bredden. Det finns också stora planer runt om i kommunen, till exempel att Väröbacka ska växa med ny station och nya bostäder!

Två personer i arbetsjackor och hjälmar diskuterar på en byggarbetsplatser. 

Kolla in våra byggprojekt!

En kommun med byggarbetsplatser lever och utvecklas. Vi är på väg mot en framtid med mer av allt som är bra med Varberg!

Arkitektur och gestaltning

Arkitektur och gestaltning är en del av vår livsmiljö. När Varberg växer och utvecklas blir det extra viktigt att människor trivs och att offentliga platser och byggnader utformas på ett hållbart sätt.

Från idé till verklighet!

Vi planerar och bygger vår kommun tillsammans med dig. Läs om hur vi planerar långsiktigt och vilka planer som är på gång just nu.

Så planerar vi det framtida Varberg