varningsikon

2020-04-07

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring coronaviruset covid-19. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Sök

Nyheter från Varbergs kommun med koppling till corona/covid-19

 • 2020-04-03

  Nytänkande i klassrummen på distans


  Det ekar tomt i korridorerna på Peder Skrivares skola, precis som i landets övriga gymnasieskolor. Men i lärarnas arbetsrum är det desto mer rörelse och distansundervisningen är i full gång.
  Läs mer
 • 2020-04-02

  Besöksförbudet på äldreboenden skärps


  Socialförvaltningen beslutade idag om att skärpa besöksförbudet på särskilt boende för äldre för att minska risken att någon blir sjuk. Detta innebär att även promenader utomhus ingår i besöksförbudet.
  Läs mer
 • 2020-04-02

  Beslut i korthet


  Förskole- och grundskolenämndens beslut den 30 mars 2020.
  Läs mer
 • 2020-04-01

  Tillfälligt nationellt besöksförbud på äldreboenden


  Regeringen har beslutat om ett besöksförbud på landets samtliga äldreboenden för att förhindra spridningen av covid-19. Beslutet träder i kraft den 1 april.
  Läs mer
 • 2020-04-01

  Utökad språkkompetens i Varberg direkt


  Just nu är det extra viktigt att kommunen når ut med information om vad som händer här i Varberg kopplat till utvecklingen kring coronaviruset. Vi finns tillgängliga via Varberg direkt och uppdaterar löpande på webbsidan varberg.se/corona samt i våra andra kanaler. För att också kunna nå fler av dem som pratar lite eller ingen svenska har Varberg direkt nu stärkt upp med personer som kan språken arabiska, tigrinska och dari.
  Läs mer
 • 2020-03-31

  Nytt åtgärdspaket underlättar för Varbergs företag


  Idag godkändes kommunens åtgärdspaket som ska underlätta för näringslivet. Näringslivs- och destinationskontoret (NOD) välkomnar åtgärderna och fortsätter driva frågor som ska göra tillvaron enklare för företagen.
  Läs mer
 • 2020-03-31

  Böcker till dörren för dig som är 70+


  Nu erbjuder Varbergs bibliotek kostnadsfri hemkörning av böcker till personer som är 70 år och äldre. Ring och berätta vilka böcker du önskar – vi lämnar böckerna i en påse vid ytterdörren.
  Läs mer
 • 2020-03-30

  Miljö- och hälsa fortsätter att kontrollera


  Kontrollverksamheten som miljö- och hälsoskyddsförvaltningen utför är i många fall en samhällsviktig verksamhet och därför viktig att genomföra även i rådande tider. 
  Läs mer
 • 2020-03-30

  Personalen på Vipvägen slår en skyddande ring kring sina boende


  Hur förklarar man för en person som saknar talat språk varför en familjemedlem inte kan komma på besök? Personalen på Vipvägens gruppboende vet. Varje dag gör de allt de kan för att de boende - ”våra grabbar”- ska ha en så normal tillvaro som bara är möjligt, trots onormala tider.
  Läs mer
 • 2020-03-25

  Nilson Group stöttar med utrustning


  I oroliga tider, är det gott att se hur olika delar av samhället sluter upp bakom varandra. Både privatpersoner och näringslivet vill dra sitt strå till stacken och bidra till att mildra situationen. Här kommer ett fint exempel på det:
  Läs mer
 • 2020-03-25

  Funka, kommunens fritidsverksamhet för funktionsnedsatta, ställer om aktivitetsutbudet


  Funka arrangerar fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättningar i Varbergs kommun. Nu ser verksamheten över sina aktiviteter för att minska risken för spridning av corona/covid-19.
  Läs mer
 • 2020-03-23

  Dagverksamheter pausas


  Kommunens dagverksamheter med social inriktning för äldre pausas tillfälligt från tisdagen den 24 mars.
  Läs mer
 • 2020-03-23

  Röda Korset samordnar stöd till isolerade riskgrupper 


  Till följd av coronaviruset, rekommenderar folkhälsomyndigheten att riskgrupper, däribland personer över 70 år, begränsar sina nära kontakter med andra människor. Det innebär exempelvis att en sådan självklar aktivitet som att gå till affären och handla sin mat, ska undvikas.
  Läs mer
 • 2020-03-20

  Förtydligande kring besöksförbud på boenden inom vård och omsorg


  För att minska risken att coronaviruset ska spridas och för att skydda utpekade riskgrupper har vi infört ett tillfälligt besöksförbud på våra boenden för äldre och begränsat besöken på våra övriga boenden.
  Läs mer
 • 2020-03-20

  PRAO för årskurs 8 genomförs inte vårterminen 2020


  Förskole- och grundskolenämnden har med anledning av coronaviruset covid-19 beslutat att inte genomföra PRAO för årskurs 8 under vårterminen 2020.
  Läs mer
 • 2020-03-17

  Så påverkar regeringens besked om distansutbildning


  Peder Skrivares skola, Vuxenutbildningen i Varbergs kommun och Campus Varbergs yrkeshögskola ställer om till distansutbildning efter dagens besked från Sveriges regering.

  Läs mer
 • 2020-03-17

  Kommunens bibliotek, simhall och andra fritidsverksamheter håller fortsatt öppet


  I skuggan av covid-19 vill Varbergs kommun så långt det går bidra till att uppehålla ett fungerande samhälle där friska människor kan mötas, om än på lite större avstånd än vanligt. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och vidtar rekommenderade åtgärder för att minska smittspridning. Vi håller också merparten av vår kultur- och fritidsverksamhet öppen som vanligt.
  Läs mer
 • 2020-03-16

  Öppet brev till Varbergs kommuninvånare


  Tillsammans kan vi minska spridning och öka trygghet.
  Läs mer
 • 2020-03-16

  Aktiv seniors verksamhet pausas


  Från och med måndag 16 mars är Aktiv seniors verksamhet pausad med anledning av coronaviruset. Beslutet är taget för att minska spridningen och i omsorg om seniorer som Folkhälsomyndigheten identifierat som en riskgrupp.
  Läs mer
 • 2020-03-12

  MOA-mässan den 18 mars är inställd


  Den 11 mars fattades ett nationellt beslut om att allmänna sammankomster med fler än 500 personer inte får hållas i Sverige. Yrkesmässan för elever i årskurs 8, MOA-mässan, som skulle genomförts den 18 mars ställs in utifrån försiktighetsåtgärder.
  Läs mer
 • 2020-03-12

  Öppet hus på Kulturskolan ställs in


  Lördag 14 mars skulle Kulturskolan haft öppet hus. Evenemanget ställs nu in med anledning av det nya förbudet mot evenemang som samlar fler än 500 personer.
  Läs mer
 • 2020-03-12

  Större evenemang ställs in på grund av nytt förbud


  Onsdag 11 mars beslutade regeringen att begränsa möjligheterna att hålla evenemang där fler än 500 personer samlas. Detta för att minska spridningen av coronaviruset. Det nya förbudet kommer att medföra att ett antal av kommunens större evenemang ställs in.
  Läs mer
 • 2020-03-12

  Restriktioner för besök på särskilt boende inom omsorgen


  10 mars gick Folkhälsomyndigheten ut och ändrade riskbedömningen när det gäller coronaviruset från hög till mycket hög. Samtidigt betonar myndigheten också nu att åtgärder måste tas utifrån omsorgen om de mest sårbara grupperna i samhället. Efter rekommendation från Region Halland inför socialförvaltningen i Varberg nu restriktioner och i vissa fall besöksförbud på våra boenden.
  Läs mer
 • 2020-03-10

  Två konstaterade fall av coronavirus i Varbergs kommun


  Två fall av coronavirus har konstaterats hos personer hemmahörande i Varbergs kommun. Personerna har en koppling till varandra och har enligt uppgift smittats på en gemensam resa.
  Läs mer