Kocklärling och instruktör smakar av en sås.

  Lärlingsutbildning

  När du läser en lärlings­utbildning har du extra mycket kontakt med arbets­livet. Det finns lärlings­utbildningar inom flera olika områden.

  På en lärlings­utbildning läser du samma kurser som om utbildningen hade varit helt förlagd vid en skola. Skillnaden är att största delen av utbildningen sker på en arbets­plats istället för i skolan. Med en lärlingsutbildning får du på så vis både yrkes­erfarenhet och värdefulla kontakter i arbets­livet.

  Behörighet

  För att läsa en lärlingsutbildning måste du vara behörig att studera på gymnasie­nivå. I flera branscher kan det vara en fördel med B-körkort.

  Ansökan

  Du söker en lärlingsutbildning genom Vuxenutbildningens webbansökan.

  1. Under utbildningen till kock lär du dig att arbeta professionellt med tillagning av maträtter för både stor­kök, catering­verksamhet och restaurang. Du får goda kunskaper om råvaror, hygien och närings­lära och lär dig presentera maten på ett tilltalande sätt.

  2. Denna utbildning är för dig som vill arbeta med lager och logistik. Som lager­arbetare blir du efterfrågad i den växande lager- och logistik­branschen. Utbildningen ges i samarbete med Gekås Ullared och ger stora chanser till arbete.

  Önska en lärlings­utbildning

  Är du intresserad av ett yrke eller hantverk som inte finns i vårt utbud och vill gå en lärlings­utbildning? Kontakta en studie- och karriär­vägledare för hjälp med intresse­anmälan.

  Vanliga frågor och svar om lärlings­utbildningar

  Ja. En lärlings­utbildning berättigar studie­medel precis som andra vuxen­utbildningar.

  Senast publicerad:

  Gymnasial vuxen­utbildning

  Vuxen­utbildning på gymnasial nivå är kurser som motsvarar årskurs 1, 2 och 3 på gymnasiet.