Månad 6-24 • Fritid • Kommun

Fritidsaktiviteter för barn

Det finns många fritidsaktiviteter för barn men som nyanländ är det inte alltid så enkelt att veta vad som förväntas av en när man går med i en förening eller en idrottsklubb. Utbudet av vad man kan göra är stort och ibland behöver man pröva flera grejer innan man hittar rätt.

Nyanlända barn och ungdomar som vill få stöd i att hitta en aktivitet som passar och kanske pröva på eller delta i en aktivitet kan ta kontakt med någon av kommunens kulturguider. De har ett brett kontaktnät och vet mycket om vad som händer i kommunen. De kan exempelvis samla ihop en grupp och kontakta en förening för att få komma och prova en aktivitet, ofta är det enklare att komma med någon än att komma ensam. De kan också tipsa om och hjälpa till med att göra anmälan till en aktivitet eller ett event.

De flesta aktiviteter innebär att man behöver betalar en terminsavgift och/eller medlemsavgift men ibland erbjuder klubbarna prova på platser eller möjlighet att delta en termin utan avgift. För den som är i en ekonomiskt utsatt situation kan möjligheten att söka pengar från majblomman eller socialnämndens fonder vara ett sätt att få råd med en aktivitet eller utrustning som behövs.

Senast publicerad: