Öppen förskola - Familjens Hus

Den öppna förskolan vänder sig till vårdnadshavare och andra vuxna med barn mellan 0 - 6 år. Den öppna förskolan är gratis. I Varbergs kommun finns en kommunal Öppen förskola, Familjens Hus.

Vår verksamhet på Familjens Hus

Familjens Hus drivs i samverkan mellan förskole- och grundskoleförvaltningen, socialförvaltningen och Region Halland - BVC Håstens Vårdcentral. Öppna förskolan följer förskolans öppettider. Vi lyder under samma sekretess och anmälningsplikt. Verksamheten bemannas av två pedagoger, en barnskötare samt en förskollärare.

Här kan ni möta andra barn och vårdnadshavare, dela erfarenheter och tips samt knyta nya kontakter. Det finns möjlighet att skapa i vår atelje, leka, läsa, sjunga och mycket mer i en pedagogisk miljö.

Familjens hus på Instagram Länk till annan webbplats.

Inför ditt besök

  • För allas trevnad och för barns lärande är det viktigt att alla hjälps åt att plocka undan det man använt, lekt med eller när man har fikat.
  • Viktigt att ni som önskar besöka Familjens hus verksamhet bara kommer om du och ditt barn är helt symptomfria!

Ibland blir det fullt i våra lokaler

  • Maximalt 50 personer får vistas i lokalen enligt brandskyddsreglerna. För att tydliggöra hur många besökare som är i lokalerna är det viktigt att ni följer nedan rutin.
  • Innanför entrèn hänger det guldstavar. Man tar det antal som ni är i familjen, hänger av sig ytterkläderna, lägger stavarna i korgen där ni skriver in er i boken. När ni går hem hänger ni tillbaka stavarna på kroken.
  • På vårt instagramkonto Länk till annan webbplats. informerar vi när det är fullt. Följa oss där och aktivera aviseringar.

Föräldrautbildningar

Varbergs kommun erbjuder föräldrautbildningar inriktade på barns olika åldrar. Du kan få ökad insikt om barns och ungdomars behov samt möjlighet att diskutera olika förhållningssätt i föräldrarollen.

Läs mer och anmäl dig i e-tjänsten, Utbildningar familjeresurs, anmälan - Socialförvaltningen Länk till annan webbplats.

Aktiviteter och platser vecka 16

Med reservation för förändringar

Måndag

8:30-12

0-4 år

Vuxna och barn inomhusverksamhet


Em

Spädbarnsmassage (bokad grupp)


Em

BVC-grupp i lilla lekrummet

Tisdag

8:30-12

Barn 0-18 mån
Vuxna och barn inomhusverksamhet


Em

Sång & Rytmik (bokad grupp)

Onsdag

8:30-12

Barn 0-6 år

Vuxna och barn inomhusverksamhet

Torsdag

8:30-12

Barn 0-2 år
Vuxna och barn inomhusverksamhet


9-10

Logoped


10-12

BVC-grupp i lilla lekrummet


13-15:15

Barn 0-9 månader
Vuxna och barn inomhusverksamhet

Fredag

9:30-12

0-6 år

Utomhusverksamhet, Naturum på Getterön


Fm

BVC-grupp inomhus

Föräldragrupp för nyblivna förstagångsföräldrar samt för flergångsföräldrar genomförs av Barnavårdscentralen, Håstens vårdcentral i Familjens hus lokaler. Läs mer om Barnavårdscentralen Håsten (1177.se) Länk till annan webbplats..

Vid Getteröns naturreservat ligger Naturum, där det finns ett rikt fågelliv. Det finns en familjevänlig utställning om fågellivet i reservatet och om naturen i Halland. Där finns även en butik samt cafe. En liten lekhörna för de yngre barnen. Utomhus finns Floras hus, barnen kan gå skattjakt och man kan gå ner till gömslena och spana på fåglarna.

Vi ses utomhus utanför Naturums huvudyggnad och kl.9:45 går vi till någon plats och har en sång & rörelsestund samt tar ett mellanmål, medtag eget fika och filt att sitta på! För familjer med barn 0-6 år.

Naturum på Varbergskartan Länk till annan webbplats.

Spädbarnsmassage är en kärleksfull beröring av det lilla barnets hud. Den ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet. Massagen stärker banden mellan dig och ditt barn. Detta får barnet att känna sig älskat och tryggt.

Kursen lämpar sig bäst för bebisar mellan 2-4 månader. Kursen är vid fem tillfällen. Det rekommenderas att du deltar vid samtliga tillfällen eftersom träffarna bygger på varandra.

Kostnad 30 kr för massageoljan.

Kurs måndagar kl 13.30. Fullsatt.

Nästa kurs startar den 29 april. Anmälan och eventuella frågor ring oss på 0709-822 025. (Begränsat antal platser)

Sång och rytmik med ditt lilla barn är en upplevelsestund som ger barnet positiva sinnesupplevelser genom musik, rytm, rörelse och närhet.

Det blir ett samspel mellan dig och ditt lilla barn. Kursen är för dig som har barn mellan ca 4-8 månader. Kursen är vid fyra tillfällen. Kostnadsfri.

En kurs börjar tisdag den 16 april kl:13:30. Sista kursen för terminen startar tisdag den 28 maj. Anmälan och eventuella frågor ring oss på 0709-822 025 (Begränsat antal platser).

Ni är välkomna "drop in" under den tiden vi har öppet enligt schemat vilka tider och åldrar vi vänder oss till.

Familjens Hus är en mötesplats där föräldrar och barn kan träffas och utbyta erfarenheter. Vi erbjuder föräldraskapsstöd. Här kan barnen få leka, sjunga och vara delaktiga i kreativt skapande verksamhet. Den vuxne ansvarar för sina barn. Här finns tillgång till kyl och micro. Ni kan köpa frukt,smörgås samt te/kaffe. Sång samling har vi tillsammans vid varje öppettillfälle. Vi har maxantal 50 personer i lokalen.

Senast publicerad:

Familjens hus