Uppleva och göra

I Varbergs kommun finns det massor av roliga saker att hitta på, både inomhus och utomhus!

Information

Ung i Varberg

Kulturhuset Komedianten

Välkommen till vår mötesplats för alla! Här finns stadsbibliotek, konsthall och teater.

Till Kulturhuset Komediantens webbplats

Nyheter inom uppleva och göra

 • 8 februari 2024

  Teatern renoveras men håller öppet som vanligt

  Nu har det blivit dags att ge en av kommunens vackra kulturhistoriska byggnader en ansiktslyftning. Under 2024 kommer fasaden på Varbergs Teater att renoveras, men verksamheten håller öppet som vanligt.

 • Uppleva och göra 13 september 2023

  Nu får Veddige IP nytt konstgräs

  Under första delen av oktober börjar omläggning av konstgräsplanen på Veddige IP. Den nuvarande planen har legat sedan 2009 och nu är det dags att anlägga en ny konstgräsmatta.

 • Uppleva och göra 29 augusti 2023

  Nu invigs Freden - en skatepark i världsklass

  Väntan var lång, men i juli stod Freden äntligen klar och Varbergs skateboardåkare och tillresta besökare har under sommaren kunnat njuta av en anläggning av absoluta världsklass. Den 2 september invigs skateparken officiellt i samband med skateboardeventet Jam ’n Shine och SM i Park.

 • Varberg växer 7 juli 2023

  Skateparken Freden öppen för häftiga åk

  Första helgen i september invigs Varbergs skatepark Freden, men redan den fredag 7 juli smygöppnar parken, och hela sommaren kan skateboardåkare i alla åldrar och på alla nivåer njuta av en anläggning av högsta klass.

 • 6 juli 2023

  Bexells talande stenar restaureras i sommar

  I sommar satsar Varbergs kommun på kulturarvet genom en uppfräschning av Bexells talande stenar. Arbetet görs av unga feriearbetare, som tvättar stenarna fria från mossa och fyller i ristningarna med röd färg.

 • Uppleva och göra 28 juni 2023

  Varbergs kommun tar över ägandet av Sparbanken Wictory Center

  Innebandyföreningen WIC klarar inte att finansiera lånen på sin anläggning Sparbanken Wictory Center. Varbergs kommun är borgensman och kommer under onsdagen därför att överta ägandet av anläggningen.