Uppleva och göra

I Varbergs kommun finns det massor av roliga saker att hitta på, både inomhus och utomhus!

Information

Ung i Varberg

Kulturhuset Komediantens fasad

Kulturhuset Komedianten

Välkommen till vår mötesplats för alla! Här finns stadsbibliotek, konsthall och teater.

Ett barn målar med vattenfärger

Kulturskolan

Är du intresserad av sång, dans, drama, film, musik, konst eller nycirkus? Här kan du börja redan som femåring och studera vidare till och med 20 års ålder.

Nyheter inom uppleva och göra

 • 7 maj 2024

  Häng med på Sommarkulturskola 2024

  Sommaren 2024 erbjuder Kulturskolan Varberg ett gratis dagläger för barn åldern 7–12 år. Under en vecka får barnen bland annat prova på konst, dans, musikal, drama och nycirkus. Tillsammans med nya och gamla kompisar ges möjlighet till kreativa möten under sommarlovet.

 • 8 februari 2024

  Teatern renoveras men håller öppet som vanligt

  Nu har det blivit dags att ge en av kommunens vackra kulturhistoriska byggnader en ansiktslyftning. Under 2024 kommer fasaden på Varbergs Teater att renoveras, men verksamheten håller öppet som vanligt.

 • Uppleva och göra 13 september 2023

  Nu får Veddige IP nytt konstgräs

  Under första delen av oktober börjar omläggning av konstgräsplanen på Veddige IP. Den nuvarande planen har legat sedan 2009 och nu är det dags att anlägga en ny konstgräsmatta.

 • Uppleva och göra 29 augusti 2023

  Nu invigs Freden - en skatepark i världsklass

  Väntan var lång, men i juli stod Freden äntligen klar och Varbergs skateboardåkare och tillresta besökare har under sommaren kunnat njuta av en anläggning av absoluta världsklass. Den 2 september invigs skateparken officiellt i samband med skateboardeventet Jam ’n Shine och SM i Park.

 • Varberg växer 7 juli 2023

  Skateparken Freden öppen för häftiga åk

  Första helgen i september invigs Varbergs skatepark Freden, men redan den fredag 7 juli smygöppnar parken, och hela sommaren kan skateboardåkare i alla åldrar och på alla nivåer njuta av en anläggning av högsta klass.

 • 6 juli 2023

  Bexells talande stenar restaureras i sommar

  I sommar satsar Varbergs kommun på kulturarvet genom en uppfräschning av Bexells talande stenar. Arbetet görs av unga feriearbetare, som tvättar stenarna fria från mossa och fyller i ristningarna med röd färg.