Kommun och politik

Varbergs kommun har en bred verksamhet och ansvarar för det mesta av den samhällsservice som finns i kommunen. Här hittar du information om kommun och politik.

Nyheter inom kommun och politik

 • 31 januari 2024

  Domstolen godkänner detaljplan för Västerport

  Den 31 januari kom domen från Mark- och miljööverdomstolen som ger klartecken för Västerport etapp 1. - Nu kan vi fortsätta arbetet med att skapa Varbergs nya stadsdel, säger kommunstyrelsens ordförande, Ann-Charlotte Stenkil (M).

 • Kommun och politik 22 januari 2024

  Hallands Hamnars vd slutar

  Björn Alvengrip lämnar sitt uppdrag som vd för kommunägda Hallands Hamnar AB.

 • 17 januari 2024

  Idéstudien för Gamla spåret godkänd av fullmäktige

  ”En fantastisk möjlighet för Varberg och i grunden ett mycket bra förslag”. Så kan man sammanfatta politikens syn på Idéstudien när den godkändes vid tisdagens sammanträde i kommunfullmäktige.

 • 12 januari 2024

  Varbergsvrakets spännande historia

  Ett rejält ekfartyg som kan ha transporterat hästar eller gödsel till och från närliggande öar förliste i kraftiga vindar utanför Getakärr. Varbergsvraket 1, som hittades i augusti 2021 i projekt Varbergstunneln, bär på en spännande historia!

 • Kommun och politik 2 januari 2024

  Nygammal överförmyndar­verksamhet lanserar nytt namn – Överförmyndare i väst

  Under 2023 fick Varbergs, Falkenbergs och Marks kommuner en gemensam överförmyndarnämnd – från och med årsskiftet byter verksamheten namn till Överförmyndare i väst.

 • Omsorg och stöd 17 november 2023

  Varbergs kommun uppmärksammar En vecka fri från våld

  Den 20–26 november är det åter dags att uppmärksamma ”En vecka fri från våld”, en nationell kampanj som sätter ljuset på mäns våld mot kvinnor.