Malin Ung

Malin Ung blir ny ekonomidirektör

Malin Ung blir ekonomidirektör i Varbergs kommun, det beslutade Kommunstyrelsen vid sitt sammanträde tidigare idag. Hon tar över rollen efter Jens Otterdahl Holm som går till nya utmaningar i Halmstad kommun.

Malin Ung kommer närmast från Göteborgs Stad där hon är ekonomichef för Utbildningsförvaltningen. Före sitt uppdrag i Göteborgs Stad arbetade Malin under sex år som budgetchef i Varberg kommun.

- Det känns fantastiskt kul att åter få bidra till Varbergs kommuns utveckling tillsammans med alla kompetenta kollegor. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla våra processer för kommunens och invånarnas bästa, säger Malin Ung.

Malin tillträder sin tjänst som ekonomidirektör den 2 september, Jens slutar den 28 juni. Under denna mellanperiod går Olof Johansson, upphandlingschef, in som tillförordnad ekonomidirektör.

Kommundirektör Carl Bartler är nöjd med rekryteringen.

- Kommuner i Sverige står inför stora utmaningar när det gäller resurser och kompetens framöver. Malins tidigare erfarenheter, hennes kunskap om Varbergs kommuns verksamheter och hennes driv gör henne till rätt person för uppdraget. Vi hälsar Malin varmt välkommen tillbaka till Varbergs kommun, säger Carl Bartler.

publicerad:

Senast Ändrad: