Bygga, bo och miljö

Hur vi lever, bor, bygger och renoverar påverkar miljön och människorna runt omkring oss. Därför finns regler och råd som vi måste följa och förhålla oss till. Här hittar du information om samhällsutveckling, bygglov, kartor, återvinning, naturvård och mycket annat.

Varbergskartan

Utforska Varberg på Varbergskartan

Vår karttjänst innehåller över 100 kartlager med information. Här hittar du allt från skolor och äldreboenden till historiska kartor och utegym.

Nyheter inom bygga, bo och miljö

 • 9 april 2024

  Ny räddningsstation på gång i Skällinge

  Det var strålande sol och glada miner i Skällinge när det första spadtaget togs för en ny räddningsstation under måndagen.

 • 20 mars 2024

  Renovering av gammal byggnad prisas

  Vi säger grattis till Deromekoncernen som får 2023 års Byggnadspris av kommunen för sitt arbete med att bygga om Auktionskammaren, eller gamla Marmeladfabriken, till lägenhetshus.

 • 8 februari 2024

  Teatern renoveras men håller öppet som vanligt

  Nu har det blivit dags att ge en av kommunens vackra kulturhistoriska byggnader en ansiktslyftning. Under 2024 kommer fasaden på Varbergs Teater att renoveras, men verksamheten håller öppet som vanligt.

 • 31 januari 2024

  Domstolen godkänner detaljplan för Västerport

  Den 31 januari kom domen från Mark- och miljööverdomstolen som ger klartecken för Västerport etapp 1. - Nu kan vi fortsätta arbetet med att skapa Varbergs nya stadsdel, säger kommunstyrelsens ordförande, Ann-Charlotte Stenkil (M).

 • 12 januari 2024

  Varbergsvrakets spännande historia

  Ett rejält ekfartyg som kan ha transporterat hästar eller gödsel till och från närliggande öar förliste i kraftiga vindar utanför Getakärr. Varbergsvraket 1, som hittades i augusti 2021 i projekt Varbergstunneln, bär på en spännande historia!

 • 21 november 2023

  Snart dom om detaljplanen för Västerport

  Nu har Mark- och miljööverdomstolen hållit syn i Varberg. Det betyder att det börjar närma sig en dom i målet om detaljplanen för Västerport, etapp 1.