Tre politiker och en entreprenör tar första spadtag för ny räddningsstation i Skällinge.

Ett klassiskt spadtag tas av, från vänster: vice ordförande i direktionen Morgan Börjesson, kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil, Hanna Netterberg, ordförande på Varbergs Fastighets AB samt arbetschefen på HA-bygg, Johan Hutor.

Ny räddningsstation på gång i Skällinge

Det var strålande sol och glada miner i Skällinge när det första spadtaget togs för en ny räddningsstation under måndagen.

Om lite drygt ett år ska den nya räddningsstationen stå klar. Då är det 70 år sedan den första brandstationen i Skällinge byggdes 1955. Entreprenör var då byggmästare Ragnar Johansson från Skällinge. Året där på, 1956 köptes en brandbil med frontpump in. Nog har den gamla brandstationen uppdaterats sedan dess. Men den är i stort behov av underhåll och uppfyller heller inte verksamhetens lokalbehov längre.

  • - Det ska bli fantastiskt att få en ny station till Skällinge, säger Niklas Modee, stationsansvarig i Skällinge. Den gamla stationen har ju några år på nacken. Placeringen av den gamla, inne i samhället, har heller inte varit optimal så därför kommer den nya stationen nu att byggas på en ny tomt.
  • Skällinge räddningsstation

publicerad:

Senast Ändrad: