Varberg växer för dig

Vi växer också för framtida generationer och bygger samtidigt vidare på vår historia. Välkommen till vår webbplats om det växande Varberg!

Nyheter

Förskolebarn målar bokstäver på papper.
Nyheter · 04 jun 2024

Små konstnärer startade bygget av nya Limabacka förskola

Idag uppmärksammades byggstarten av nya Limabacka förskola. Den nya förskolan beräknas stå klar hösten 2025 och har plats för 160 barn. Några av de barn som kommer att börja på förskolan var med och firade byggstarten med penslar, färg och papper.

Skiss över figur som plockar ner solnedgångarna till södra stationstorget
Nyheter · 28 maj 2024

Skulpturen som ska välkomna resenärer till Varberg

En fyra meter hög bronsskulptur kommer att stå på södra stationstorget och välkomna folk till tågstationen. Joakim Ojanen har med verket Horisonten - att ta emot en sol tilldelats uppdraget med konstnärlig gestaltning för det nya stationstorget i Varberg av Statens konstråd i samverkan med Trafikverket och Varbergs kommun.

Fem representanter för projektet håller i fotbollar för en gemensam avspark
Nyheter · 23 maj 2024

Avspark för ny konstgräsplan

Nu är byggstarten av Väröbacka konstgräsplan firad med en gemensam avspark. Politiker, byggentreprenörer och representanter från Varbergs kommun testade sin bollkontroll i en gemensam ceremoni.

Maskoten Flammy sprutar vatten
Nyheter · 29 apr 2024

Flammy invigde ny räddningsstation

I lördags invigdes den nya räddningsstationen i Väröbacka av Väröbor och besökare.

Prenumerera på nyhetsbrev

Följ några av våra stora projekt, välkommen att anmäla dig som prenumerant!

Kolla in våra planer!

Nya detaljplaner är på gång för att möjliggöra utveckling av Varberg. Vi är på väg mot en framtid med mer av allt som är bra med Varberg!

Illustration som visar byggnader, träd och en mås som kommer med en bebis och 80000 skrivet med siffror

Så växer hela Varberg

Det pågår mycket byggen inne i Varberg och staden växer både på höjden och bredden. Det finns också stora planer runt om i kommunen, till exempel att Väröbacka ska växa med ny station och nya bostäder!

Arkitektur och gestaltning

Arkitektur och gestaltning är en del av vår livsmiljö. När Varberg växer och utvecklas blir det extra viktigt att människor trivs och att offentliga platser och byggnader utformas på ett hållbart sätt.

Från idé till verklighet!

Vi planerar och bygger vår kommun tillsammans med dig. Läs om hur vi planerar långsiktigt och vilka planer som är på gång just nu.

Så planerar vi det framtida Varberg