Varberg växer för dig

  Vi växer också för framtida generationer och bygger samtidigt vidare på vår historia. Välkommen till vår webbplats om det växande Varberg!

  Nyheter

  Nyheter · 10 jan 2023

  Peder Skrivares skola behöver fler lokaler

  Redan höstterminen 2023, innan den större tillbyggnationen av Peder Skrivares skola startar, behöver gymnasieskolan fler lokaler. Varbergs kommun planerar därför för en modullösning på industrifastigheten Renen 13.

  Nyheter · 21 dec 2022

  Domstolen ger prövningstillstånd för Västerport

  Mark- och miljööverdomstolen kommer att ta upp detaljplanen för Västerport etapp 1 till ny prövning. Beskedet om prövningstillstånd kom idag. -Den bästa julklapp vi kunde få, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

  Nyheter · 09 dec 2022

  Värö: Grönt ljus för Lekarekulle

  Trafikverket, Västsvenska paketet och Region Halland är överens om en samfinansiering av förbigångsspåret vid Lekarekulle. - En mycket viktig pusselbit är nu på plats för Värö station, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

  Nyheter · 23 nov 2022

  Kommunens överklagan klar

  Kommunens överklagan av mark- och miljödomstolens dom gällande Västerport är nu klar. På tisdagen behandlades överklagandeskriften av kommunstyrelsens arbetsutskott, som föreslår att kommunstyrelsen ska godkänna den.

  Varför ska Varberg växa?

  Se filmen och få en snabb överblick var kommunen växer och varför.

  Illustration som visar byggnader, träd och en mås som kommer med en bebis och 80000 skrivet med siffror

  Så växer hela Varberg

  Det pågår mycket byggen inne i Varberg och staden växer både på höjden och bredden. Det finns också stora planer runt om i kommunen, till exempel att Väröbacka ska växa med ny station och nya bostäder!

  Två personer i arbetsjackor och hjälmar diskuterar på en byggarbetsplatser. 

  Kolla in våra byggprojekt!

  En kommun med byggarbetsplatser lever och utvecklas. Vi är på väg mot en framtid med mer av allt som är bra med Varberg!

  Kitesurfing i Apelviken

  Det kreativa Varberg

  Inspireras av oss! Läs om hur vi får landsbygden levande, smarta idéer som blir kreativa lösningar och hur vi arbetar för en levande stadskärna med stora byggen mitt i stan.

  Prenumerera på nyhetsbrev

  Följ några av våra stora projekt, välkommen att anmäla dig som prenumerant!

  Ikoner som visar de olika stegen från översiktsplan till byggnation

  Från idé till verklighet!

  Vi planerar och bygger vår kommun tillsammans med dig. Läs om hur vi planerar långsiktigt och vilka planer som är på gång just nu.

  Så planerar vi det framtida Varberg