Varberg får silver i Årets Superkommun 2024

Varberg får en silverplacering i Dagens Samhälles stora kommunrankning. Utmärkelsen grundas på en omfattande kartläggning där landets kommuner mäts på 146 olika värden inom 17 olika kategorier.

Det är nionde gången som tidningen Dagens Samhälle utser Årets super­kommuner. Kommunerna är indelade i olika kategorier. Varbergs kommun var finalist i kategorin småstads- och landsbygdskommuner tillsammans med Åre, Ystad, Piteå och Lidköping. Det blev Åre som kammade hem guldet i år.

Prisutdelningen hölls i Almedalen och på plats var kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M), som kommenterar årets pris:

"Stort grattis till vinnaren Åre! Vi är glada och stolta att ännu en gång hamna på pallplats i denna ambitiösa kommunrankning. Att ha goda leveranser i kommunen samtidigt som vi växer kraftigt är en bedrift som kräver stor ansträngning. Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidrar till att Varberg är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i."

Varbergs kommun har varit i final totalt sex gånger – 2018, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024 – och har utsetts till Årets superkommun fyra av dessa. 2020 var priset pausat på grund av pandemin.

Årets superkommun bygger på statistik. Störst vikt ges mätvärden där kommunerna själva har störst möjlighet att påverka, såsom skola, äldreomsorg och ekonomi.

publicerad:

Senast Ändrad: